Τρεις κορυφαίοι ιστορικοί αποτιμούν την Ελληνική Επανάσταση του 1821

Στην  αποτίμηση της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 είναι αφιερωμένη η δέκατη ένατη και τελευταία εκδήλωση του Πανεπιστημίου Κύπρου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2021, στις 18:30, στο πλαίσιο της σειράς ομιλιών και συζητήσεων με τίτλο «1821-2021: 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση».

Θα συζητήσουν οι καθηγητές Πασχάλης Μ. Κιτρομηλίδης (Ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών), Βασίλης Παναγιωτόπουλος (Ομότιμος διευθυντής Ερευνών, Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών) και Ιωάννης Κ. Χασιώτης (Ομότιμος Καθηγητής της Νεότερης Ιστορίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης). Πρόκειται για τρεις εκ των κορυφαίων ιστορικών της Ιστορίας του Νέου Ελληνισμού, του Νεοελληνικού Διαφωτισμού και της Ελληνικής Επανάστασης, και η εκδήλωση αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Τη σειρά των επετειακών εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου για τα 200 χρόνια της Επανάστασης του 1821 οργάνωσαν και συντόνισαν η καθηγήτρια Ίλια Χατζηπαναγιώτη Sangmeister, οι αναπλ. καθηγητές Πέτρος Παπαπολυβίου και Νικήτας Χατζημιχαήλ και ο λέκτορας Δημήτρης Κοντογεώργης. Τη γραμματειακή υποστήριξη είχαν η Έλλη Παρούτη και ο Γιώργος Χριστοδούλου, την τεχνική υποστήριξη η Κάλια Χρίστου και τα γραφιστικά οφείλονται στον Γιάννο Χριστοφόρου.

Πληροφορίες

Οι ομιλίες  πραγματοποιούνται μέσω της πλατφόρμας Ζoom με παράλληλη αναμετάδοση από το κανάλι του Πανεπιστημίου Κύπρου στο Youtube.

Η εγγραφή στην πλατφόρμα Ζοom γίνεται μέσω του συνδέσμου:

https://ucy.zoom.us/meeting/register/tJMud-Gsrz4uE9Cqs4mHXTMl_Ktd74X7-wli

Για την παρακολούθηση μέσω YouTube ακολουθήστε τον σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/channel/UCrOshwASe6sTmzr0VaOopyg

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι διαθέσιμο στον σύνδεσμο: http://applications.ucy.ac.cy/public/weblinks/download_pck.download?p_file=F1600741551/1821-oktovris.pdf

Και η πρόσκληση:

Advertisement

Σχολιάστε..

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s