ABOUT

Την υλοποίηση του παρόντος ιστολογίου την σκεφτόμουνα εδώ και πολύ καιρό και η πρωτοχρονιά του 2013 ήταν μια καλή ευκαιρία για να ξεκινήσω. Πρώτα ήταν η ανάγκη για άμεση επικοινωνία με τους παλιούς ή τωρινούς φοιτητές και φοιτήτριές μας για αλληλοενημέρωση για διάφορες εκδηλώσεις που γίνονται στην Κύπρο (κυρίως) και ενδιαφέρουν τους φιλίστορες ή τους φιλαναγνώστες, είτε οργανώνονται από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου είτε από άλλους φορείς και ιδρύματα. Ελπίζω, παράλληλα, ότι το ιστολόγιο αυτό θα βοηθήσει στην προβολή των κυπρολογικών εκδόσεων και ιδιαίτερα όσων αφορούν την ιστορία του τόπου. Υπάρχουν πολλές σκέψεις για τις κατηγορίες που θα «ανεβούν», αλλά αυτά θα φανούν στο μέλλον. Εύχομαι το «Περί Ιστορίας» (και μαθαίνοντας στην πορεία…) να αποδειχθεί χρήσιμο για όσους το επισκέπτονται.

Email επικοινωνίας: ppplb@ucy.ac.cy

Λευκωσία, Ιανουάριος 2013

Advertisement

16 thoughts on “ABOUT

 1. Xαιρόμαστε και αναμένουμε και προσμένουμε ειδήσεις άλλου είδους, που προκαλούν χαμόγελα και ευεξία και όχι χασμουρητά!!!

 2. Πρώτη διάψευση για τους προληπτικούς ότι ο νέος χρόνος που ξημέρωσε Τρίτη και (20)13 δεν θα έφερνε κάτι καλό. Αυτό κι αν είναι! Καλορίζικο και θα ‘μαστε από κοντά.

 3. Το ιστολογιο φανταζει σαν μια φωτεινη ηλιακτιδα πνευματικης ανατασης μεσα στο σκοτεινο τοπιο της κρισης των αξιων. Η γνωριμια με την ιστορια του τοπου και του ελληνικου εθνους μας και η αντληση διδαγματων απο θριαμβους, παθηματα και λαθη του παρελθοντος φανταζει πιο αναγκαια απο ποτε!

 4. Εύχομαι πλούσια διαδικτυακά συναπαντήματα! Τέτοιες ευχάριστες και ωφέλιμες περιηγήσεις στο διαδικτυακό χώρο είναι που νοηματοδοτούν τις ώρες της αναζήτησης, για όλους εμάς που ενοχλούμαστε από την κενολογία των ημερών και που αισθανόμαστε – ας μου επιτραπεί η παράφραση του ποιητή – “τη νοσταλγία του βάρους” ενός λόγου ζωντανού και ουσιαστικού. Αναμένουμε τη συνέχεια …

 5. Καλορίζικο το ¨Περί Ιστορίας¨ κύριε Παπαπολυβίου.Καλή συνέχεια!

 6. Μήπως μειωθεί ο ανιστορισμός….Καλορίζικο!

 7. καλορίζικο κύριε καθηγητά!!!!
  Αρκαδοκύπριος

 8. Πέτρο, συγχαρητήρια! Μόλις το έμαθα, η σεμνότητά σου σε εμπόδισε να το διαφημίσεις, οι φίλοι σου όμως θα το φροντίσουν 🙂

 9. Ακόμη μια καταπληκτική δουλεια από τον κορυφαίο ιστορικό και καθηγητή μου Πέτρο Παπαπολυβιου. Καλή δύναμη.
  Στέφανος Στεφανίδης

 10. “Μετά τη Σαλαμίνα: Ήδη θα το κατάλαβαν οι Αντιγόνες τι σημαίνουν….” (Φιλελεύθερος, 1η Οκτωβρίου 2016)…. Παραμένετε φάρος και σκαπανέας μέσα στο βαθύ σκοτάδι της Κυπριακής ανιστορικότητας! Κουράγιο και δύναμη.

  Λάκης Κ. Αναστασιάδης

Σχολιάστε..

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s