Ημερίδα της Βουλής των Αντιπροσώπων για τον Ιωάννη Καποδίστρια, Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

Η Βουλή των Αντιπροσώπων σε συνεργασία με την Εταιρεία Μελέτης Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας – Ιωάννης Καποδίστριας (Ε.ΜΕ.Ν.Σ.Ι.), διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Διπλωματία και διεθνές περιβάλλον κατά την εποχή της Ελληνικής Επανάστασης: Η συμβολή του Ιωάννη Καποδίστρια», τιμώντας την επέτειο των διακοσίων χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Στην ημερίδα, μετά τους χαιρετισμούς της προέδρου της Βουλής κ. Αννίτας Δημητρίου και του Ανδρέα Κούκου, προέδρου της Ε.ΜΕ.Ν.Σ.Ι., θα προβληθούν σύντομα αποσπάσματα από δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Καποδίστρια. Θα ακολουθήσουν δεκαπεντάλεπτες εισηγήσεις από τους Ιάκωβο Μιχαηλίδη, Πέτρο Παπαπολυβίου, Κωνσταντίνο Τσιμάρα, Κωστή Αιλιανό, Γιώργο Γεωργή, Αναστασία Χάματσου και Ανδρέα Κούκο, που θα αναλύσουν το διεθνές περιβάλλον της εποχής και τη διπλωματική δράση του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας. Στην προσπάθεια να ανιχνευθεί πώς η φιλοσοφία του Καποδίστρια επηρέασε το ιστορικό, διπλωματικό και πολιτικό γίγνεσθαι τόσο της εποχής του όσο και του σήμερα. Τις παρουσιάσεις θα ακολουθήσει συζήτηση με ερωτήσεις και από το κοινό.

Η ημερίδα θα διεξαχθεί στις 24 Νοεμβρίου 2021, στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία (αίθουσα «Ζήνων ο Κιτιεύς»), από τις 4.00 μ.μ. μέχρι τις 7.15 μ.μ.

Θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης στους συμμετέχοντες που το επιθυμούν.
Η ημερίδα είναι ανοικτή για το κοινό.

Όσοι και όσες ενδιαφέρεστε να την παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο 22 407 292, μέχρι τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

Το πρόγραμμα της ημερίδας μπορείτε να το δείτε εδώ

Advertisement

Σχολιάστε..

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s