Παρουσίαση του λευκώματος «Η Ιστορία έχει πρόσωπο», 19 Νοεμβρίου 2021, ώρα 18:00

Σήμερα, Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 18:00 παρουσιάζεται στην κεντρική αίθουσα του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, στο κτίριο της Παλιάς Βουλής, στην Αθήνα, το λεύκωμα «Η Ιστορία έχει πρόσωπο – Μορφὲς του 1821 στην Ελλάδα του Όθωνα από τον Βέλγο διπλωμάτη Benjamin Mary», που αποτελεί συνέκδοση της Ιστορικής Εθνολογικής Εταιρείας (ΙΕΕΕ) της Ελλάδος και του Ιδρύματος Σύλβιας Ιωάννου. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία της η προέδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα μιλήσουν ο Ιάκωβος Μιχαηλίδης, καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ο Πέτρος Παπαπολυβίου, αναπληρωτής καθηγητής Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, η δρ Μαριλένα Ζ. Κασιμάτη, ιστορικός της Τέχνης και η δρ Χαρίκλεια Γ. Δημακοπούλου, ιστορικός των Θεσμών και επιστημονική επιμελήτρια της έκδοσης.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Γενικός Γραμματέας της ΙΕΕΕ Θεμιστοκλής Π. Κοντογούρης και η Πρόεδρος του Ιδρύματος Σύλβιας Ιωάννου Άρτεμις Σκούταρη.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, Δήμητρα Κουκίου.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση την ώρα πραγματοποίησής της, με live streaming, από την ιστοσελίδα του Ιδρύματος Σύλβιας Ιωάννου, στο https://sylviaioannoufoundation.org/el/

Advertisement

Σχολιάστε..

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s