Το πρόγραμμα της εκδρομής στη Μακεδονία και στις Πρέσπες (Ιούνιος 2019)

Για πέμπτη χρονιά οργανώνεται, στις 5 με 12 Ιουνίου 2019, η εκδρομή των προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών φοιτητών (και παλαιών αποφοίτων) του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου στην Ελλάδα. Έχουν προηγηθεί οι εκδρομές στη Θεσσαλονίκη και στη Δυτική Μακεδονία, τον Ιούνιο του 2014, στην Κρήτη, τον Ιούνιο του 2015, στα Γιάννενα, τον Ιούνιο του 2016 και στην Πελοπόννησο και στην Αθήνα, τον περσινό Ιούνιο.

Όπως κάθε χρόνο, η εκδρομή περιλαμβάνει επίσκεψη σε αντίστοιχο Τμήμα ελληνικού πανεπιστημίου, τη συνάντηση με το ακαδημαϊκό προσωπικό και τους μεταπτυχιακούς φοιτητές της Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, και την επίσκεψη σε μνημεία, ιστορικούς χώρους, μουσεία και αξιοθέατα του μητροπολιτικού ελληνικού χώρου.

Φέτος, και εξαιτίας της πολιτικής επικαιρότητας, θα επισκεφθούμε τη Μακεδονία και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, στη Φλώρινα. Η φετινή εκδρομή θα είναι οκταήμερη (επτά διανυκτερεύσεις). Ακολουθεί ένα πρόχειρο πρόγραμμα, χωρίς να είναι ούτε το πλήρες, ούτε το τελικό ως προς τις επισκέψεις ανά ημέρα. Σίγουρα, οι πρώτες δύο διανυκτερεύσεις θα είναι στη Φλώρινα και οι υπόλοιπες πέντε στη Θεσσαλονίκη.

5 Ιουνίου 2019, Τετάρτη

Αναχώρηση με την πρώτη πρωινή πτήση από το αεροδρόμιο Πάφου (Ryanair) για τη Θεσσαλονίκη. Άφιξη στο Αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης και αναχώρηση για τη Φλώρινα με το λεωφορείο γύρω στις 10.00 το πρωί.

Στάση στον Αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας και στο Αμύνταιο, αδελφοποιημένη πόλη με τον Καραβά της Κερύνειας.

Άφιξη και διανυκτέρευση στη Φλώρινα

 

6 Ιουνίου, Πέμπτη

Επίσκεψη στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, συνάντηση με τους διδάσκοντες Νέα Ελληνική Ιστορία και επιστημονική ημερίδα με τους μεταπτυχιακούς φοιτητές/τριες του Τμήματος.

Δεύτερη διανυκτέρευση στη Φλώρινα

 

7 Ιουνίου, Παρασκευή

Πισοδέρι, Ανταρτικό, Πρέσπες.

Χωριά του Γράμμου, Καστοριά.

Θεσσαλονίκη

 

8 Ιουνίου, Σάββατο

Επίσκεψη στα Οχυρά του Ρούπελ – Σέρρες – Δράμα – Δοξάτο – Καβάλα

 

9 Ιουνίου, Κυριακή

Ουρανούπολη, Χαλκιδική, γύρος του Αγίου Όρους

 

10 Ιουνίου, Δευτέρα

Πολύκαστρο, Μνημείο μάχης Σκρα, Αριδαία, Έδεσσα

 

11 Ιουνίου, Τρίτη

Επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς τόπους της Θεσσαλονίκης (αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί αργότερα)

 

12 Ιουνίου, Τετάρτη

Αναχώρηση με τις μεταμεσημβρινές πτήσεις για τη Λάρνακα.

Υπεύθυνος εκδρομής και συνοδός: Πέτρος Παπαπολυβίου

Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες:

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές/τριες και οι «παλιοί» μπορούν να επικοινωνήσουν με την Ιωάννα Αλεξάνδρου, joanalex93@gmail.com

Οι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές/τριες μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Χαράλαμπο Πανταζή, στο cpanta01@ucy.ac.cy είτε με τη Μικαέλα Αυγουστή, στο avgousti.mikaella@ucy.ac.cy

Δηλώσεις μπορούν να γίνουν και στον Π. Παπαπολυβίου, στο ppplb@ucy.ac.cy

 

Συστήνεται, σε όσους έχουν ήδη αποφασίσει τη συμμετοχή τους, να το δηλώσουν άμεσα, ώστε να κλεισθούν τις επόμενες ημέρες τα αεροπορικά εισιτήρια και τα ξενοδοχεία σε όσο το δυνατόν φτηνότερες τιμές.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και φοιτητές/τριες και από άλλα τμήματα της Φιλοσοφικής Σχολής που έχουν παρακολουθήσει μαθήματα της Νεότερης ή Σύγχρονης Ιστορίας ή και παλιοί απόφοιτοι του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας και βεβαίως όσοι / όσες πήραν μέρος σε προηγούμενη εκδρομή.

Η φωτογραφία από την (ιστορική πια…) πρώτη εκδρομή στις Πρέσπες, τον Ιούνιο του 2014, με μια μικρή ομάδα μεταπτυχιακών φοιτητών και φοιτητριών. Εδώ κατηφορίζοντας από ένα ασκηταριό της Μεγάλης Πρέσπας προς τη λίμνη

Advertisement

Σχολιάστε..

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s