Εκδήλωση για τον Μάριο Τόκα, Λεμεσός 12 Ιουνίου 2018

Πραγματοποιείται σήμερα, 12 Ιουνίου 2018, εκδήλωση μνήμης για τα δέκα χρόνια από τον θάνατο του Μάριου Τόκα (27 Απριλίου 2008). Η εκδήλωση θα γίνει στη Λεμεσό, στις 20.30, στο Δημοτικό Κηποθέατρο «Μάριος Τόκας». 

Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. Χαιρετισμό θα απευθύνουν, επίσης, ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, και ο πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Λεμεσού, Ντίνος Έλληνας.

Για το έργο και την προσωπικότητα του Μάριου Τόκα θα μιλήσει ο αναπληρωτής καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου Πέτρος Παπαπολυβίου.

Την εκδήλωση στηρίζει το υπό δημιουργία Ίδρυμα Κύπρος Τόκας.

Στο καλλιτεχνικό μέρος του προγράμματος συμμετέχουν καλλιτέχνες οι οποίοι, εκτός από την φιλία που τους έδενε με τον συνθέτη, συνεργάστηκαν μαζί του σε πολλές από τις μεγάλες του επιτυχίες: η Κατερίνα Κούκα, ο Στέλιος Διονυσίου, η Κωνσταντίνα και ο Κώστας Χατζηχριστοδούλου. Μαζί τους και η Κατερίνα Παράσχου και η χορωδία του Άρη Λεμεσού, αλλά και ο μόνιμος μαέστρος του Μ. Τόκα, Γιώργος Παγιάτης.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης Κύπριοι ζωγράφοι θα παραδώσουν έργα τους – πορτραίτα του Μάριου τα οποία θα παραχωρήσουν δωρεάν σε πολιτιστικούς φορείς και στο υπό ίδρυση Μουσείο «Μάριος Τόκας» το οποίο δημιουργούν τα αδέλφια του συνθέτη.

Είσοδος ελεύθερη

Advertisement

Σχολιάστε..

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s