Πόσοι έχουμε τα κότσια να “είμαστε Σενέρ Λεβέντ”;

Σήμερα το πρωί,  στην κατεχόμενη Λευκωσία, ομάδα φανατικών οπαδών του Ταγίπ Ερντογάν, επιτέθηκε με πέτρες για μια ακόμη φορά στα γραφεία της εφημερίδας “Αφρίκα” του Σενέρ Λεβέντ, ύστερα από το χτεσινό κάλεσμα του ίδιου του προέδρου της Τουρκίας εναντίον “της χυδαίας εφημερίδας”. Η “Αφρίκα”, με πρωτοσέλιδο άρθρο της είχε καταφερθεί εναντίον της τουρκικής εισβολής στη Συρία γράφοντας χαρακτηριστικά “Άλλη μια επιχείρηση κατοχής από την Τουρκία”, ύστερα από αυτήν του 1974 στην Κύπρο. Ο Ερντογάν, ο οποίος θυμίζουμε είχε το θράσος να κάνει υποδείξεις στην ελληνική δικαιοσύνη για την υπόθεση των οκτώ στρατιωτικών που ζήτησαν άσυλο, κατά την πρόσφατή του επίσκεψη στην Ελλάδα, απάντησε ως Σουλτάνος στο άρθρο του Λεβέντ, δηλώνοντας επί λέξει:

“Εγώ καλώ τους αδελφούς μου στην ‘τδβκ’ να αντιδράσουν και εδώ. Λέει ότι ο τουρκικός στρατός μετά την Κύπρο έκανε άλλη μια κατοχή. Τι ανήθικο είναι αυτό, τι αηδιαστικό. Οι αδελφοί μου της ‘τδβκ’ πρέπει να δώσουν την απαραίτητη απάντηση σε αυτή τη στάση”.

Και σήμερα, ήρθε μια πρώτη “απάντηση”, από τους “γκρίζους λύκους”, διαβάστε αναλυτικά στο ρεπορτάζ του “Φιλελεύθερου”, εδώ:

http://www.philenews.com/eidiseis/politiki/article/480509/galia-karfia-ekanan-ta-gafeia-tis-afrika-eikones

Σε μια εποχή, κατά την οποία πολλοί “δικοί μας” έχουν ήδη ξεχάσει, διαγράψει, ξεπλύνει και αποδομήσει τις λέξεις τουρκική εισβολή και κατοχή, ο Σενέρ Λεβέντ επιμένει να γράφει την άποψή του και να κινδυνεύει για αυτήν και για την ελευθερία του Τύπου. Διδάσκοντας Αρετήν και Τόλμην. Και δείχνοντάς μας την πραγματική αποκρουστική όψη της ερντογανικής πραγματικότητας, στην Τουρκία και στα κατεχόμενα.  Μακάρι να παραμένει δυνατός.

 

 

Advertisement

Σχολιάστε..

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s