Αίσιον και ευτυχές το 2017

Πρωτοχρονιά του 2017 σήμερα και εύχομαι στους αναγνώστες και αναγνώστριες του “Περί ιστορίας” Καλή χρονιά, με υγεία, κέφι, διάθεση για δουλειά, δουλειά και κουράγιο σε όσους ψάχνουν (και δη στους πτυχιούχους φιλόλογους), και στην πατρίδα μας, που αναζητεί ελπίδα και πυξίδα, τα καλύτερα.

Το “Περί ιστορίας” συμπληρώνει αυτές τις μέρες τέσσερα χρόνια ζωής και περισσότερες από 500 αναρτήσεις. Σήμερα, υποδεχόμαστε το 2017 με ένα πρόσφατο αρχειακό εύρημα, από αυτούς τους ανεκτίμητους μικρούς θησαυρούς, τα λεγόμενα “εφήμερα”, που ο συνήθης άμεσος προορισμός τους είναι το καλάθι των αχρήστων. Κάποια από αυτά τα “μικρά” που επιβιώνουν μπορούν, ύστερα από χρόνια, να προκαλέσουν χαρά και συγκίνηση, αλλά και να αποτελέσουν σημαντικά ιστορικά τεκμήρια.

Πρόκειται για μια απόδειξη από ένα κυπριακό αγγειοπλαστείο του Ιουλίου 1960, που έφτασε στα χέρια μου πριν από μερικές μέρες. Εκδόθηκε από το “Εργοστάσιον Κεραμευτικής Αριστοφάνη Χατζηχαραλάμπους, εν Λαπήθω”. Είναι  το αγγειοπλαστείο της γειτονιάς μου, στην οδό Ελλάδος, στη Λάπηθο, ένας από τους μαγικούς αγαπημένους χώρους των παιδικών μας χρόνων, πόλος έλξης για δεκάδες τουρίστες και ειρηνευτές που αναστάτωναν την ηρεμία του λαπηθιώτικου λεμονόδασους. Ακόμη και η ημερομηνία έκδοσης της απόδειξης, σημαδιακή…

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους!aggeioplasteio

 

 

 

Advertisement

One thought on “Αίσιον και ευτυχές το 2017

  1. Συγχαρητήρια για τα τετράχρονα του “Περ’ Ιστορίας”. Μας ενημερώνει, μορφώνει, προβληματίζει και κρατά μνήμες όπως οι οδοί Ελλάδος της Λαπήθου και.. Κερύνειας…!
    Χρόνια πολλά στον πρωτεργάτη καθηγητή! Δύναμη και για τη νέα δύσκολη – πολύ δύσκολη και …μαρτυρική(;) – νέα χρονιά!

Σχολιάστε..

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s