Έλληνες και Αρμένιοι. Η ιστορία δύο αδελφών εθνών

Την Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2015 θα γίνει στη Θεσσαλονίκη (Αμφιθέατρο «Στέφανος Δραγούμης»,  Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Λεωφόρος Στρατού 2, στις 7.30 μμ) η παρουσίαση ενός πολύ σημαντικού βιβλίου, του ομότιμου καθηγητή Νεότερης Ιστορίας του ΑΠΘ,  Ιωάννη Κ. Χασιώτη, με τίτλο Αδελφά έθνη εν μέσω θυέλλης – Αρμένιοι και Έλληνες στις μεγάλες κρίσεις του Ανατολικού Ζητήματος (1856-1914).

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι Σπυρίδων Σφέτας, αναπληρωτής καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Βαλκανικής Ιστορίας του ΑΠΘ, η Ευσεβία Λασιθιωτάκη, ιστορικός-εθνολόγος, Μ.Α. Πανεπιστημίου του Λονδίνου και ο Πέτρος Παπαπολυβίου, ενώ θα μιλήσει και ο συγγραφέας του βιβλίου. Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο δημοσιογράφος Παντελής Σαββίδης ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος της αρμενικής κοινότητας Θεσσαλονίκης Βαρτκές Κονταξιάν. Μετά τη βιβλιοπαρουσίαση, η σοπράνο Σιρανούς Τσαλικιάν και ο πιανίστας Γεώργιος-Ιούλιος Παπαδόπουλος θα ερμηνεύσουν ελληνικά και αρμενικά τραγούδια.

Την εκδήλωση οργανώνουν η Αρμενική κοινότητα Θεσσαλονίκης και ο εκδοτικός οίκος University Studio Press. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βιβλίο, προϊόν της πολύχρονης ενασχόλησης του καθηγητή Ιωάννη Χασιώτη με τις ελληνοαρμενικές σχέσεις, αλλά και μιας εξαντλητικής και υποδειγματικής ειδικής έρευνάς του, τα τελευταία χρόνια.

Ακολουθεί και η πρόσκληση για τη βιβλιοπαρουσίαση με το εξώφυλλο του βιβλίου.

PROSKLΙSΙ

Advertisement

Σχολιάστε..

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s