Διαγωνισμός “Νόστος κατεχομένων”, 2015

Από το Πανεπιστήμιο Κύπρου εκδόθηκε, χτες, 28 Μαΐου 2015, η παρακάτω ανακοίνωση:

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΟΣΤΟΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ  2015

 Mε το ποσό των 3.000 ευρώ, αθλοθετεί,  η Τράπεζα Alpha Bank το βραβείο Νόστος Κατεχομένων. Το βραβείο απονέμεται,  για την πολύ καλή γνώση σε θέματα ιστορίας, αρχαιολογίας και γεωγραφίας των περιοχών της κατεχόμενης Κύπρου.

Ο διαγωνισμός Τράπεζας Alpha Bank – Νόστος Κατεχομένων θα διεξαχθεί, για τρίτη συνεχή χρονιά (από το 2013) την  Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015, στις 9:30 π.μ. και σε αυτόν μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι προπτυχιακοί φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου Κύπρου (συμπεριλαμβανομένων αυτών που πρόκειται να αποφοιτήσουν τον Ιούνιο του 2015). Ο διαγωνισμός έχει τη μορφή τεστ γνώσεων και θα περιλαμβάνει 100 ερωτήσεις «κλειστού τύπου» (πολλαπλών επιλογών, αντιστοίχησης, επιλογής σωστού – λάθους και μονολεκτικών απαντήσεων), οι οποίες θα πρέπει να απαντηθούν εντός μιάμιση ώρας (9.30-11.00).

Ο διαγωνισμός αποτελεί ένα τεστ βασικών (και απαραίτητων) γνώσεων και όχι μια αυστηρή ακαδημαϊκή εξέταση, για αυτό η επιτροπή αποφεύγει να συστήσει ειδική βιβλιογραφία. Όσοι ενδιαφέρονται για ειδικότερη και περαιτέρω μελέτη και για μια πλούσια βιβλιογραφία για την κατεχόμενη κυπριακή γη μπορούν να ανατρέξουν στο πρόσφατο βιβλίο της Επιτροπής Κατεχομένων Δήμων Κύπρου,  Κατεχόμενες πόλεις, εκτοπισμένοι Δήμοι Κυπριακής Δημοκρατίας. Σύντομη Ιστορική Ανασκόπηση, Λευκωσία 2012, σσ. 220-222.

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Κύπρου που προτίθενται να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό καλούνται να συμπληρώσουν σχετικό έντυπο συμμετοχής το οποίο βρίσκεται στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Κύπρου www.ucy.ac.cy/el/studies/announcements και να το αποστείλουν ηλεκτρονικά στην Αντρούλλα Τουλούπη, στο email: touloupi.a@ucy.ac.cy ή να το παραδώσουν αυτοπροσώπως στην Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας, μέχρι και την Τρίτη, 2 Ιουνίου 2015. Για πληροφορίες στο τηλέφωνο: 22-894023.

Σε περίπτωση που ο πρωτεύσας στον φετινό διαγωνισμό έχει ξαναβραβευθεί με το πρώτο χρηματικό βραβείο σε προηγούμενο διαγωνισμό, το χρηματικό ποσό του βραβείου θα απονεμηθεί εξ ημισείας με τον δεύτερο στη βαθμολογία.

Για την επιτροπή του Βραβείου Νόστος Κατεχομένων

 

Πέτρος Παπαπολυβίου

Αναπλ. Καθηγητής

Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας

Πανεπιστήμιο Κύπρου

Advertisement

Σχολιάστε..

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s