Η δεύτερη συνάντηση του «Κοινού Κυπρίων» στον Αγρό

Το Σαββατοκυρίακο 29-30 Μαρτίου 2014, θα πραγματοποιηθεί στον Αγρό, με τίτλο «Κοινόν Κυπρίων» η Β΄ Επιστημονική συνάντηση φοιτητών & αποφοίτων του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου και ιστορικών / ερευνητών. Ο τίτλος «Κοινόν Κυπρίων» παραπέμπει στον Σύλλογο των Κυπρίων φοιτητών και διανοουμένων που ιδρύθηκε από τον φιλόλογο – ιστορικό και ήρωα της Εθνικής Αντίστασης, Ροδίωνα Γεωργιάδη, στην Αθήνα, τον Οκτώβριο του 1942, μεσούσης της γερμανικής κατοχής.

Όταν ξεκινήσαμε πέρσι την προσπάθεια αυτή, στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Κοινοτικού Συμβουλίου Κακοπετριάς, το Σάββατο 13 Απριλίου 2013, είχαμε πει ότι ελπίζαμε η συνάντηση αυτή να καθιερωθεί σε ετήσιο θεσμό που να φιλοξενείται κάθε χρόνο σε διαφορετικό χωριό της κυπριακής υπαίθρου.

Στην περσινή, πρώτη συνάντηση, παρουσιάστηκαν 24 ανακοινώσεις για διάφορα θέματα της νεότερης και σύγχρονης ιστορίας της Κύπρου. Φέτος το συνέδριο θα είναι διήμερο, όμως θα παρουσιαστούν λιγότερες ανακοινώσεις, γύρω στις 20, καθώς θα διανυκτερεύσουμε στον Αγρό, όπου και θα ξεναγηθούμε το μεσημέρι της Κυριακής, αλλά για να δοθεί περισσότερος χρόνος για να συναντηθούμε με φίλους, συμφοιτητές και συναδέλφους, και να συζητήσουμε για τα κοινά μας ενδιαφέροντα.

Στη Β΄ επιστημονική συνάντηση παίρνουν μέρος, με πρωτότυπες ανακοινώσεις, μεταπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, υποψήφιοι διδάκτορες, ιστορικοί και ερευνητές. Οι εργασίες του συνεδρίου είναι ανοικτές στο κοινό. Θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης του συνεδρίου, ενώ οι σύνεδροι και οι συμμετέχοντες, εφόσον το δηλώσουν, θα παρακαθίσουν σε κοινό γεύμα, το μεσημέρι του Σαββάτου, και σε δείπνο το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Το πρόγραμμα με τις εισηγήσεις του συνεδρίου θα ανακοινωθεί στις επόμενες μέρες.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο «Ρόδον» και οι εργασίες του θα ξεκινήσουν στις 10.00 πμ το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014.

Όσοι δεν είναι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου και επιθυμούν να διανυκτερεύσουν στο «Ρόδον» και να πάρουν μέρος σε όλο το πρόγραμμα της συνάντησης, παρακαλούνται να το δηλώσουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2014 στην ηλεκτρονική διεύθυνση ppplb@ucy.ac.cy όπου μπορούν να ζητηθούν και λεπτομέρειες για την τιμή συμμετοχής.

Οι προπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες παρακαλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην Ειρήνη Γλυκένου: iriniano@hotmail.com, οι μεταπτυχιακοί φοιτητές στην Γιούλα Χειμωνίδου: himonidou_y@hotmail.com και οι υποψήφιοι διδάκτορες στον Χάρη Αλεξάνδρου: haris_alexandrou@yahoo.gr

Advertisement

Σχολιάστε..

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s