Χρ. Ανδρέου, 266 μέρες απεργός έξω από το Προεδρικό Μέγαρο

Χτες ήταν η τελευταία μέρα της καθημερινής διαμαρτυρίας – «απεργίας» έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, στη Λευκωσία, του φίλου εκδότη Χρ. Ανδρέου, προέδρου του Συνδέσμου Καρκινοπαθών ΕΛ.Α-ΖΩ. Ο Χρ. Ανδρέου ήταν έξω από το Προεδρικό για 266 μέρες τους τελευταίους εννιά μήνες, παραδίδοντας σε όλους μας μαθήματα, ειδικά τώρα που ξανανοίγει ενώπιόν μας το Κυπριακό, για το πώς διεκδικούν οι πολίτες τα αιτήματά τους (αλλά και ποια είναι η ανταπόκριση της πολιτείας…).

Μεταφέρω εδώ το χτεσινό του μήνυμα:

«Λόγω υγείας αποχωρώ από το προεδρικό αλλά συνεχίζω τον αγώνα με άλλες δυναμικές ενέργειες. Ρίψασπις δεν γίνομαι, ούτε υποχωρώ από τον στόχο που είναι αυτονόητος για κάθε πολιτισμένο κράτος και για κάθε ευσυνείδητη κυβέρνηση που κατοχυρώνεται από τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τα Δικαιώματα των Ασθενών.

Ευχαριστώ όλους για τη στήριξη και σύντομα θα σας ενημερώσω για τις νέες ενέργειες και αναμένω τη στήριξή σας. Ο αγώνας αναστέλλεται για λίγες μέρες ΔΕΝ διακόπτεται.»

 

Και θυμίζω τα αιτήματά του πολύμηνου αγώνα του Χρ. Ανδρέου:

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚO ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ

ΣΤΟ ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ Η ΒΟΥΛΗ ΤΟ 2009

Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΛΗΡΕΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΕΝΩ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΤΑ GOLDEN BOYS ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

Ο Καρκίνος δεν είναι χρυσός, ούτε ευκαιρία για πλουτισμό

Η Ιατρική δεν είναι επιχείρηση, είναι Λειτούργημα

 

 

 

 

Advertisement

Σχολιάστε..

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s