Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του «Άρδην»

Βρίσκεται στα περίπτερα το νέο τεύχος του «Άρδην», αρ. 93 (Μάιος – Ιούλιος 2013).

Το τεύχος περιλαμβάνει τρεις «φακέλους» («Γερμανία» ή όπως δηλώνεται στο εξώφυλλο, «Γερμανική Ευρώπη: να μποϋκοτάρουμε τη γερμανική Κατοχή», «Συνέδριο Σύριζα» και «Μέση Ανατολή», με άρθρα για τη Συρία, την Αίγυπτο και την Τουρκία) και το Αφιέρωμα με τίτλο «Ένα νέο παραγωγικό μοντέλο».

Στις «20 θέσεις για ένα Πατριωτικό Εναλλακτικό Κίνημα» (σσ. 39-46) που υπογράφει η «Κίνηση Πολιτών Άρδην» καταγράφονται εκτενώς και οι απόψεις της “Κίνησης” για το Κυπριακό σήμερα, αλλά και σε σχέση με τη Θράκη και το Αιγαίο.

Επισημαίνουμε τα δύο ενδιαφέροντα «κυπριακά» κείμενα του τεύχους, που αφορούν και τα δύο, πρόσφατες εκδόσεις:

Το άρθρο του Σωτήρη Δημόπουλου (σσ. 77-78), «Το σύντομο καλοκαίρι των ελπίδων. Αναφορά στο βιβλίο του Χρήστου Αλεξάνδρου, Η Μικρασιατική Εκστρατεία στον κυπριακό Τύπο: Η μαρτυρία του “Νέου Έθνους”, Νοέμβριος 1918 – Σεπτέμβριος 1922 (εκδ. Ιωλκός, 2013) παρουσιάζει θετικά το βιβλίο του Χρ. Αλεξάνδρου (υποψήφιου διδάκτορα στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας).

Αντίθετα, με το άρθρο του Κώστα Χατζηαντωνίου (σσ. 79-81), «Όταν το αντιμακαριακό πάθος κακοποιεί την ιστορία. Με αφορμή το βιβλίο του Α. Ροδίτη, Κουράγιο Πηνελόπη (Αρμός, 2013), κρίνεται αρνητικά το νέο βιβλίο του Άντη Ροδίτη.

Advertisement

Σχολιάστε..

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s