Οι Δήμοι της επαρχίας Κερύνειας για την οικονομική κρίση

Δημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες, 22 Μαρτίου, από τους τρεις κατεχόμενους Δήμους της επαρχίας Κερύνειας, της Κερύνειας, του Καραβά και της Λαπήθου. Είναι μια ανακοίνωση που μακάρι να διαβάσουν όλοι οι Έλληνες.

“Ο Προσφυγικός κόσμος εκφράζει έντονη απαρέσκεια, για την τεράστια αμέλεια και την διαχρονικά καταστροφική ατιμωρησία που επέδειξε το Κυπριακό κατεστημένο, με αποτέλεσμα να φέρει την πατρίδα μας σε πτώχευση και στο χείλος της καταστροφής.

Εκφράζουμε παράλληλα την απαρέσκεια μας προς τους ούτω καλούμενους «εταίρους» στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την πλήρη, εσκεμμένη και συμφεροντολογικά ασύδοτη παραγνώριση σωρείας σοβαρών, μοναδικά αρνητικών, παραμέτρων όπως είναι: η μέχρι σήμερα συνεχιζόμενη Τουρκική εισβολή και κατοχή του 37% της συνολικής επιφάνειας της Κύπρου, του 52 % των πλουτοπαραγωγικών πόρων της πατρίδας μας, την συνεχή επιβουλή και απειλή για κατάληψη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, την γεωγραφική απομόνωση της Κύπρου από το υπόλοιπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του γεγονότος ότι υπάρχουν τρείς νομικά και συνταγματικά καθοριζόμενοι «εγγυητές» οι οποίοι μας οφείλουν, η μεν Τουρκία 300 δισεκατομμύρια σε αποζημιώσεις και η Αγγλία για τις στρατιωτικές της βάσεις, μαζί με πολλές άλλες μοναδικά αρνητικές παραμέτρους σε αντίθεση με τις υπόλοιπες χώρες-μέλη της Ε.Ε.

Καλούμε τον προσφυγικό κόσμο να θυμηθεί ότι εμείς οι πρόσφυγες περάσαμε απείρως χειρότερες εμπειρίες το 1974 και εντούτοις μεγαλουργήσαμε. Τονίζουμε εμφαντικά ότι, το υπέρτατο αγαθό και ο καλύτερος σύμμαχος μας είναι η υγεία του κάθε ενός και όλων μαζί. Η κατάθλιψη και ο πανικός για την απώλεια χρημάτων και υλικών αγαθών αποτελεί σήμερα τον χειρότερο εχθρό.

Η αλληλοβοήθεια, η αλληλεγγύη, ο εθελοντισμός, η συμμετοχική αντιμετώπιση της κατάστασης και η επιστροφή στις αρχές και τις αξίες των παππούδων μας που έχουμε δυστυχώς περιθωριοποιήσει, θα μας βοηθήσουν να αντέξουμε και να μεγαλουργήσουμε ξανά.

Παρά την σχεδόν μηδενική δυνατότητα οικονομικής αρωγής από τις Τοπικές Αρχές της Επαρχίας μας, εντούτοις απευθύνουμε θερμότατη έκκληση σε όλους τους Κερυνειώτες και Κερυνειώτισσες όπως επικοινωνούν με τις Τοπικές Αρχές της Επαρχίας Κερύνειας (Δήμους και Κοινοτικά Συμβούλια) και αναφέρουν οποιαδήποτε προβλήματα ώστε να εξετάζεται η δυνατότητα αλληλοβοήθειας.

Είμεθα απόλυτα βέβαιοι ότι η δεδομένη και δοκιμασμένη αντοχή και αυτοπειθαρχία μας,  τα επόμενα ένα ή δύο χρόνια, και συγκεκριμένα μέχρι την έναρξη της δυνατότητας αξιοποίησης των υδρογονανθράκων της πατρίδας μας, θα μας οδηγήσει σίγουρα, σε πολύ καλύτερες μέρες,  σε ένα πολύ καλύτερο ανθρώπινο περιβάλλον και συνθήκες, από ότι έχουμε σήμερα.

Παρά τις δυσκολίες, η Επιστροφή και η μη πώληση πατρίδας στην Τουρκία, παραμένουν  ιεροί στόχοι. Μην απογοητεύεσθε!  Θα τα καταφέρουμε ξανά!!”

 Τηλέφωνα:

Δήμος Κερύνειας : 22818040, Δήμος Λαπήθου: 22427731,  Δήμος Καραβά: 22516937

Ενωση Κοινοτήτων Επαρχίας Κερύνειας: 22389776

Advertisement

Σχολιάστε..

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s