Παρουσίαση των Πρακτικών των ημερίδων για την εκατόμβη της 9ης Ιουλίου

Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022, στις 6.30 μ.μ. στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καλλιπόλεως 75, στα Κεντρικά κτίρια του Πανεπιστημίου Κύπρου, θα γίνει η παρουσίαση του δίτομου έργου «Η εκατόμβη των μαρτύρων του 1821. Επιστημονικός Τόμος Α´ και Β´», που περιλαμβάνει τα Πρακτικά των ημερίδων που διοργανώθηκαν κατά το επετειακό έτος 2021, με θέμα: «Η εκατόμβη της 9ης Ιουλίου 1821» στη Λευκωσία, Λεμεσό, Αραδίππου και Παραλίμνι.

Η εκδήλωση οργανώνεται από την Ιερά Μονή Μαχαιρά, σε συνεργασία με το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Τους τόμους των Πρακτικών των Ημερίδων θα παρουσιάσει ο Κυπριανός Λούης, διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας.

Η εκδήλωση θα κλείσει με απολογισμό των δραστηριοτήτων και εκδόσεων για το 1821 στην Κύπρο, την 9η Ιουλίου 1821 και τον Αρχιεπίσκοπο Κυπριανό από τον Επίσκοπο Λήδρας Επιφάνιο, ηγούμενο της Ι. Μ. Μαχαιρά.

Στην εκδήλωση θα διατίθενται δωρεάν οι δύο τόμοι των Πρακτικών των Ημερίδων. Σε αυτούς δημοσιεύονται ανακοινώσεις των Λεωνίδα Γαλάζη, Γιώργου Γεωργή, επισκόπου Λήδρας Επιφάνιου, μητροπολίτη Ταμασού Ησαΐα, π. Φώτιου Ιωακείμ, Κυριάκου Ιωάννου, Γιώργου Κάκκουρα, Κωστή Κοκκινόφτα, Δημήτρη Κοντογεώργη, π. Κυπριανού Κουντούρη, Άννας Λοϊζίδου Pouradier-Duteil,  μητροπολίτη Κένυας Μακαρίου, μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου, Νίκου Ορφανίδη, Πέτρου Παπαπολυβίου, Στέλιου Περδίκη, Παρασκευά Σαμάρα, Μίμη Σοφοκλέους, Παναγιώτας Χαραλάμπους, Καλλιόπης Χαρμαντά – Πρωτοπαπά,  Χριστόδουλου Χατζηχριστοδούλου, Χαράλαμπου Χοτζάκογλου, π. Νικόλαου Χριστοδούλου κ.ά.

Το εξώφυλλο του Α΄ τόμου των Πρακτικών

Advertisement

Σχολιάστε..

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s