Εκδήλωση για τον Μίκη Σπαρσή και το Αρχείο του

Την Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2022, στις 7 μ.μ., στη Δημοσιογραφική Εστία στη Λευκωσία, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση μνήμης για τον Μίκη Σπαρσή, Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για μια εικοσαετία (1964-1984), με την ευκαιρία του ανοίγματος του Αρχείου του στο κοινό και στους ερευνητές/τριες. Το Αρχείο Σπαρσή έχει φωτογραφηθεί και ταξινομηθεί από το Κέντρο Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος, στο αναγνωστήριο του οποίου θα είναι διαθέσιμο στο κοινό.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνουν ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος, Πάνος Παπαδόπουλος και ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Κυριάκος Κούσιος.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο πρώην υπουργός Νίκος Κόσιης και η Λένια Σαμουήλ, πρώην Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Θα ακολουθήσει σύντομη παρουσίαση του Αρχείου Μίκη Σπαρσή, ενώ η εκδήλωση θα κλείσει με αντιφώνηση από τον Δημήτρη Μ. Σπαρσή.

Στο Αρχείο του Μίκη Σπαρσή (1925-2011) περιλαμβάνεται αλληλογραφία και αρθρογραφία του διακεκριμένου δημόσιου λειτουργού της Κυπριακής Δημοκρατίας, ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα για θέματα εργασιακών και βιομηχανικών σχέσεων τόσο πριν όσο και μετά την τουρκική εισβολή του 1974. Ο Μίκης Σπαρσής διετέλεσε γενικός διευθυντής του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων από το 1964 μέχρι το 1985 όπου, στην περίοδο μέχρι το 1970 συνεργάστηκε στενά με τον πρώτο υπουργό Εργασίας της Δημοκρατίας, Τάσσο Παπαδόπουλο. Στο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνονται βιβλία για την κυπριακή και την ευρωπαϊκή κοινωνική πολιτική, τις συνέπειες από την τουρκική εισβολή στην κυπριακή οικονομία, το προσφυγικό πρόβλημα, την ανοικοδόμηση και ανασυγκρότηση της ημικατεχόμενης Κύπρου μετά το 1974, τις εργασιακές σχέσεις και λογοτεχνικά βιβλία (διηγήματα και ταξιδιωτική λογοτεχνία).

Ένα από τα βιβλία του Μίκη Σπαρσή
Advertisement

Σχολιάστε..

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s