Πρόσκληση στη χριστουγεννιάτική μας γιορτή 18 Δεκεμβρίου 2019

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία

 

Προσκαλείστε, την Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019

στις 7.30 μμ

στην Αίθουσα Α010

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ

Καλλιπόλεως 75, Λευκωσία

Στη διάλεξη,

με ομιλητή

τον λέκτορα κ. Δημήτρη Κοντογεώργη,

Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Κύπρου,

και  θέμα:

«Στα βήματα της Φιλικής Εταιρείας;  Βαλκανικά αντι-οθωμανικά κινήματα κατά το δεύτερο τρίτο του 19ου αιώνα (1830-1860)».

Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό και εντάσσεται στη σειρά συναντήσεων (Colloquium) του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία.

Μετά τη διάλεξη του κ. Κοντογεώργη, θα γίνει η ετήσια χριστουγεννιάτικη εορτή του Μεταπτυχιακού μας Προγράμματος, μετά ζωντανής ελληνικής μουσικής και οινοπνεύματος (σε λελογισμένες ποσότητες – τελευταίες ημέρες της εξεταστικής γαρ). Παράλληλα, θα προβληθούν φωτογραφίες από την περσινή και τις παλαιότερες εκδρομές του Τμήματός μας στην Ελλάδα (2013-2019) και θα ανακοινωθεί το πρώτο πρόχειρο πρόγραμμα, της εκδρομής του Ιουνίου 2020, στη Θράκη και στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως έχουμε καθιερώσει από πέρσι, στους φοιτητές και φοιτήτριες που θα παρευρεθούν και στους παλαιούς απόφοιτους του Τμήματός μας αντί άλλου χριστουγεννιάτικου δώρου, θα μοιραστούν ιστορικά βιβλία και παλαιές εκδόσεις, ευγενική προσφορά διαφόρων φίλων του Τμήματος.

Για λόγους καλύτερου προγραμματισμού παρακαλούνται όσες και όσοι φοιτητές/τριες, προπτυχιακοί / μεταπτυχιακοί / υποψήφιοι διδάκτορες / παλαιοί απόφοιτοι και εκδρομείς προηγούμενων ετών θα παρευρεθούν στη γιορτή, να το δηλώσουν στον Πέτρο Παπαπολυβίου, στο email ppplb@ucy.ac.cy

Η φωτογραφία από την εκδρομή του 2019 στον παλιό ελληνικό ορθόδοξο ναό του Αγίου Δημητρίου, στο Μοναστήρι του Ίωνα Δραγούμη και του ποταμού Υδραγόρα

 

Advertisement

Σχολιάστε..

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s