Το πρόγραμμα της εκδρομής στην Πελοπόννησο (Ιούνιος 2018)

Για τέταρτη χρονιά οργανώνεται, στις 4 με 10 Ιουνίου 2018, η εκδρομή των μεταπτυχιακών και προπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου στην Ελλάδα. Έχουν προηγηθεί οι εκδρομές στη Θεσσαλονίκη και στη Δυτική Μακεδονία, τον Ιούνιο του 2014, στην Κρήτη, τον Ιούνιο του 2015 και στα Γιάννενα, τον Ιούνιο του 2016.

Όπως κάθε χρόνο, η εκδρομή περιλαμβάνει επίσκεψη στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας ενός ελληνικού πανεπιστημίου, τη συνάντηση με το ακαδημαϊκό προσωπικό και τους μεταπτυχιακούς φοιτητές της Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, και την επίσκεψη σε μνημεία, ιστορικούς χώρους, μουσεία και αξιοθέατα του μητροπολιτικού ελληνικού χώρου.

Φέτος, όπως είχαμε συμφωνήσει από το καλοκαίρι του 2016, θα επισκεφθούμε την Πελοπόννησο, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και την Αθήνα.

Ακολουθεί ένα πρόχειρο πρόγραμμα, χωρίς να είναι ούτε το πλήρες, ούτε το τελικό ως προς τις επισκέψεις ανά ημέρα. Σίγουρα, θα υπάρχουν τέσσερις διανυκτερεύσεις στην Πελοπόννησο και δύο στην Αθήνα.

4 Ιουνίου 2018, Δευτέρα

Αναχώρηση με τις πρωινές πτήσεις από το αεροδρόμιο Λάρνακας (Blue Air ή Aegean). Άφιξη στο Αεροδρόμιο Αθηνών και αναχώρηση για την Πελοπόννησο με το λεωφορείο γύρω στις 10.30 με 11.00 το πρωί.

Στάση στον Ισθμό της Κορίνθου. Επίσκεψη στις Μυκήνες και στην Επίδαυρο

Άφιξη και διανυκτέρευση στο Ναύπλιο

 

5 Ιουνίου, Τρίτη

Αξιοθέατα Ναυπλίου, Αναχώρηση για Σπάρτη.

Στάση και επίσκεψη στο χωριό Βουτιάνοι, γενέτειρα του Φίλιου Ζαννέτου, βουλευτή και Δημάρχου Λάρνακας και εξόριστου των Βρετανών (1922). Μυστράς

Αναχώρηση για τη Μονεμβασιά. Διανυκτέρευση

 

6 Ιουνίου, Τετάρτη

Μάνη. Στάση και επίσκεψη στο χωριό Νομιτσή, γενέτειρα του Νικόλαου Καταλάνου, καθηγητή του Παγκυπρίου Γυμνασίου, δημοσιογράφου, και εξόριστου των Βρετανών (1921).

Στάση και επίσκεψη στην Καρδαμύλη.

Επίσκεψη στο χωριό Σαϊδόνα, όπου πολέμησε ο Τουρκοκύπριος αντάρτης Αχμέτ Αλή Μεχμέτ («καπετάν Μαύρος») τους Ιταλούς, το 1942.

Άφιξη και διανυκτέρευση στην Καλαμάτα.

 

7 Ιουνίου, Πέμπτη

Επίσκεψη στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών  του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, συνάντηση με τους διδάσκοντες και τους μεταπτυχιακούς φοιτητές/τριες του Τομέα της Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας.

Αναχώρηση για Καλάβρυτα. Διανυκτέρευση

 

8 Ιουνίου, Παρασκευή

Τόπος θυσίας Καλαβρύτων

Επίσκεψη στην Αγία Λαύρα

Αναχώρηση για την Αθήνα

 

9 Ιουνίου, Σάββατο / 10 Ιουνίου Κυριακή

Επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς τόπους της Αθήνας (αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί αφού κλείσει η ώρα αναχώρησης από την Αθήνα)

 

10 Ιουνίου, Κυριακή

Αναχώρηση με τις μεταμεσημβρινές πτήσεις από την Αθήνα για τη Λάρνακα.

 

Υπεύθυνος εκδρομής και συνοδός: Πέτρος Παπαπολυβίου

 

Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες:

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές/τριες και οι «παλιοί» να επικοινωνήσουν με την Ιωάννα Αλεξάνδρου, joanalex93@gmail.com

Οι προπτυχιακοί φοιτητές/τριες να επικοινωνήσουν με τον Χαράλαμπο Πανταζή, στο cpanta01@ucy.ac.cy

Δηλώσεις μπορούν να γίνουν και στον Π. Παπαπολυβίου, στο ppplb@ucy.ac.cy

 

Συστήνεται, σε όσους έχουν ήδη αποφασίσει τη συμμετοχή τους, να το δηλώσουν άμεσα, ώστε να κλείσουν τις επόμενες ημέρες τα αεροπορικά εισιτήρια και τα ξενοδοχεία σε όσο το δυνατόν φτηνότερες τιμές.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και φοιτητές/τριες και από άλλα τμήματα της Φιλοσοφικής Σχολής που έχουν παρακολουθήσει μαθήματα της Νεότερης ή Σύγχρονης Ιστορίας ή και παλιοί απόφοιτοι του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας και βεβαίως όσοι / όσες πήραν μέρος σε προηγούμενη εκδρομή.

Η φωτογραφία από την εκδρομή στα Γιάννενα, τον Ιούνιο του 2016, μπροστά από τις προτομές του Χριστόδουλου Σώζου και του Μιχαήλ Στιβαρού

Advertisement

Σχολιάστε..

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s