Συζήτηση με τον Κ. Κοκκινόφτα, για τα Αρχιεπισκοπικά ζητήματα του 20ού αιώνα

Αύριο Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017, στις 6.30 μμ. – 8.00 μμ., στα πλαίσια του μεταπτυχιακού μαθήματος “Εθνικό Κίνημα και πολιτικά κόμματα στην Κύπρο στον 20ό αιώνα” ο Κωστής Κοκκινόφτας, ερευνητής στο Κέντρο Μελετών Ιεράς Μονής Κύκκου, με σημαντικό  συγγραφικό έργο, και ειδικός στην Εκκλησιαστική Ιστορία της Κύπρου, συζητά με τον Πέτρο Παπαπολυβίου με θέμα: “Τα ‘Αρχιεπισκοπικά ζητήματα’ του 1900-1910 και του 1933-1947”.

Το μάθημα γίνεται στην Αίθουσα Α011 της (ανακανισμένης πλέον) Παλιάς Πανεπιστημιούπολης, στην Καλλιπόλεως. Η συζήτηση είναι ανοικτή για το κοινό.

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί και το πρόγραμμα των φετινών Διαλέξεων του Colloquium του Μεταπτυχιακού πρόγραμματος στη Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία, με πρώτη διάλεξη την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017.

Στη φωτογραφία, η προσωπογραφία του Κυρίλλου Β΄, θριαμβευτή του Αρχιεπισκοπικού ζητήματος των αρχών του 20ού αιώνα (Συνοδικό Αρχιεπισκοπής, Λευκωσία)

 

Advertisement

4 thoughts on “Συζήτηση με τον Κ. Κοκκινόφτα, για τα Αρχιεπισκοπικά ζητήματα του 20ού αιώνα

  1. Συγγνώμη αλλά το γεγονός ότι αναρτήθηκε η φωτογραφία του Κυρίλλου βήτα και όχι του γάμμα λέει από μόνο του πολλά!!!

      • Πέτρο σε πιστεύω αν και γενικά το Κυριλλούδι έχει αδικηθεί, ίσως γιατί από τότε στα ηνία βρίσκονταν άνθρωποι της άλλης παράταξης. Πχ στην παλιά αρχιεπισκοπή στην οποία εχει πρόσβαση το κοινό και έτσι πηγαίνω αρκετά συχνά, παρατηρώ αλλά δεν βρίσκω φωτογραφία του συγκεκριμένου αρχιεπισκόπου

        Και έτσι η συζήτηση έχει αρχίσει!

  2. Αγαπημένοι μου φίλοι από τα παλιά, αν το έχετε πρόχειρο το χρυσοποίκιλτο πορτραίτο του γάμμα παρακαλώ αναρτήστε το θα χαρώ να το δω.

Σχολιάστε..

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s