Ημέρα ανάμνησης 2016. Αλλαγή σκυτάλης

11 Νοεμβρίου 2016 σήμερα, και η καθιερωμένη «ημέρα ανάμνησης», μπροστά από το μνημείο των Κυπρίων πεσόντων του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου, στο κτίριο της ΠΑΣΥΔΥ, στη Λευκωσία, έγινε σε εντελώς διαφορετικό κλίμα από ό,τι συνηθιζόταν κάθε χρόνο.

Με έντονη συγκίνηση οι ελάχιστοι παρόντες βετεράνοι που εκπροσωπούσαν τους τελευταίους επιζώντες Κύπριους συμπολεμιστές τους, παρέδωσαν, με μια λιτή τελετή, το μνημείο και την υποχρέωση συντήρησής του στον Δήμαρχο Λευκωσίας Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη και το Δημοτικό Συμβούλιο της πρωτεύουσας. Ο Δήμαρχος Λευκωσίας αποδέχθηκε με προθυμία το αίτημα των Κυπρίων βετεράνων, οι οποίοι στη δύση του βίου τους αγωνιούσαν για την τύχη του μνημείου και ζήτησαν από το Δήμο Λευκωσίας να αναλάβει από τούδε και στο εξής το μνημείο και την οργάνωση της τελετής κάθε 11 Νοεμβρίου.

Για να θυμόμαστε τη σημαντική προσφορά της Κύπρου και των Κυπρίων στους δύο παγκόσμιους πολέμους.

 

Στη φωτογραφία, σε πρώτο πλάνο ο πρόεδρος του επαρχιακού συνδέσμου βετεράνων Λευκωσίας, Αντώνης Χατζηιωσήφ και ανάμεσα στους βετεράνους ο Δήμαρχος και οι εκπρόσωποι του Δήμου Λευκωσίας και ο γενικός γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ, Γλαύκος Χατζηπέτρου.

teleti

Και δυο φωτογραφίες μετά το πέρας της φετινής τελετής.

mnimio

veteranoi2016

Advertisement

One thought on “Ημέρα ανάμνησης 2016. Αλλαγή σκυτάλης

  1. Pingback: Ημέρα ανάμνησης 2016. Αλλαγή σκυτάλης | TA NEA online

Σχολιάστε..

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s