Μνήμη Ευτυχίας Καλλεπίτη

Έγινε σήμερα, 9 Αυγούστου 2016, στη Μακεδονίτισσα, η κηδεία της εκπαιδευτικού Ευτυχίας Καλλεπίτη. Η εκλιπούσα, καταγόταν από χωριό της Πάφου και ήταν μαθηματικός. Στην εκπαιδευτική της σταδιοδρομία υπηρέτησε σε σχολεία της Πάφου, αναμείχθηκε με τον συνδικαλισμό, και πριν από μερικά χρόνια τοποθετήθηκε Διευθύντρια του ιστορικού Γυμνασίου Φανερωμένης, στη Λευκωσία. Αγάπησε τη Φανερωμένη, την ιστορία του σχολείου αλλά και το παρόν του, τους σημερινούς μαθητές και μαθήτριες, κατά το πλείστον αλλόγλωσσους, αλλόδοξους και αλλογενείς. Δουλευταρού, συστηματική και μαχητική, και έχοντας ιδιαίτερη αγάπη και γνώσεις για την ειδική εκπαίδευση, άφησε το προσωπικό της στίγμα στην ιστορία του Γυμνασίου της Φανερωμένης, το οποίο άφησε μετά την προαγωγή της στη θέση της επιθεωρήτριας Μαθηματικών.

Με την Ευτυχία Καλλεπίτη συνεργαστήκαμε όταν διορίστηκε Διευθύντρια στη Φανερωμένη. Έχω στενούς δεσμούς με το σχολείο, αφού από αυτό αποφοίτησα, πριν από πολλά χρόνια, όταν το ιστορικό Παρθεναγωγείο της Λευκωσίας, εξαιτίας της τουρκικής εισβολής του 1974, έγινε εξ ανάγκης μεικτό και δέχθηκε πολλούς πρόσφυγες μαθητές και μαθήτριες. Γνώρισα από κοντά τους κόπους της και την αγωνία της για το σχολείο και τους μαθητές και μαθήτριές της, τις προσπάθειές της  για να ανασυγκροτήσει τη βιβλιοθήκη του Γυμνασίου, να προσφέρει στα παιδιά όσα μπορούσε περισσότερα. Τον Μάιο του 2014 οργάνωσε μια εξαιρετική εκδήλωση προς τιμή των αποφοίτων των Εκπαιδευτηρίων Φανερωμένης, σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Φανερωμένης, στη Λευκωσία, γεγονός που βοήθησε και στη σύσταση του Συνδέσμου Αποφοίτων Φανερωμένης.

Η Ευτυχία Καλλεπίτη ήταν μια από τις πολλές και πολλούς αφανείς εκπαιδευτικούς που κρατάνε την ελληνική εκπαίδευση στην Κύπρο όρθια και ζωντανή, αθόρυβα, ακάματα, επίπονα και με ανιδιοτέλεια, μακριά από πρωτοσέλιδα και  ευκαιριακούς καυγάδες για τις πρόσκαιρες εντυπώσεις. Για αυτό, ο πρόωρος θάνατός της αποτελεί για την εκπαίδευσή μας μια μεγάλη απώλεια.

Καλό ταξίδι, Ευτυχία.

Και, ως απόφοιτος του «Μεικτού Φανερωμένης», πολλά ευχαριστώ!

Kallepiti

Πηγή της φωτογραφίας: Παιδεία News

Advertisement

Σχολιάστε..

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s