Εκδρομή στην Κρήτη (Ιούνιος 2015)

Τον ερχόμενο Ιούνιο (9 με 15) προγραμματίζεται εξαήμερη εκδρομή στην Κρήτη. Το πρόγραμμα της φετινής εκδρομής περιλαμβάνει διανυκτερεύσεις στα Χανιά, Ηράκλειο και Ρέθυμνο και επισκέψεις στο Ακρωτήρι και στους τάφους των Βενιζέλων, στο Θέρισο, στο Μάλεμε, στη Μονή Αρκαδίου, στα Ανώγεια, στην Κνωσό, τη Φαιστό, στα Μάταλα, στη Σπιναλόγκα, κ.α. Θα επισκεφθούμε επίσης το Ίδρυμα Ελευθερίου Βενιζέλου και το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης, στα Χανιά, το Αρχαιολογικό και το Ιστορικό Μουσείο στο Ηράκλειο, ενώ οι φοιτητές – εκδρομείς θα πάρουν μέρος σε εκδήλωση που θα οργανώσει για την Κύπρο ο Σύλλογος Κυπρίων Νομού Χανίων και σε ημερίδα με μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ρέθυμνο.

Η φετινή εκδρομή ακολουθεί την αντίστοιχη περσινή (Ιούνιος 2014) μιας ομάδας δέκα μεταπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου στη Μακεδονία με κεντρική εκδήλωση τη διοργάνωσης ημερίδας μεταπτυχιακών φοιτητών στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και με επισκέψεις σε μνημεία, μουσεία και ιστορικούς τόπους – αξιοθέατα στη Μακεδονία.

Από τις περιορισμένες θέσεις (25) είναι διαθέσιμες οι 14, επομένως θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: ppplb@ucy.ac.cy

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές του ΙΣΑ ή φοιτητές άλλων τμημάτων που έχουν παρακολουθήσει μαθήματα Σύγχρονης Ιστορίας, καθώς και υποψήφιοι διδάκτορες ή απόφοιτοι του Μεταπτυχιακού προγράμματος στη Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία.

Οι φωτογραφίες είναι από την περσινή εκδρομή (2014) στη Μακεδονία, η πρώτη μπροστά στην Παλιά Φιλοσοφική του ΑΠΘ,Apth

 

η δεύτερη στο ΡούπελRoupel

 

και η τρίτη στο δρόμο για τις Πρέσπες.Prespes

Advertisement

Σχολιάστε..

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s