Ο ιστορικός Αλέξανδρος Κιτροέφ υποψήφιος με το «Παναθηναϊκό Κίνημα»

Όπως γνωρίζουν πολλοί από τους αναγνώστες του «Περί ιστορίας», ως …σοβαρός άνθρωπος, υποστηρίζω παιδιόθεν τη μεγαλύτερη ελληνική ομάδα, τον Παναθηναϊκό. Για τους αμύητους στον μαγικό κόσμο των οπαδικών ποδοσφαιρικών ταυτοτήτων, τέτοιες συλλογικότητες είναι δύσκολο να εξηγηθούν ή να γίνουν κατανοητές. Απόλυτα φυσιολογικό και «ουδέν μεμπτόν», όπως θάλεγαν και οι παλιότεροι.

Στις ερχόμενες ευρωεκλογές στην Ελλάδα ανάμεσα στους εκατοντάδες υποψήφιους ευρωβουλευτές είναι και ο συνάδελφος Αλέξανδρος Κιτροέφ, ιστορικός με σημαντικό έργο (όπου ξεχωρίζει και το βιβλίο του για την ιστορία του Παναθηναϊκού, Ελλάς, Ευρώπη, Παναθηναϊκός! 100 χρόνια ελληνικής ιστορίας, 1908-2008, Νέα Υόρκη 2010), που διδάσκει ιστορία στο Haverford College, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Αλέξανδρος Κιτροέφ ήταν μέλος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου για την ιστορία του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα και στην Κύπρο, που οργανώθηκε τον Οκτώβριο του 2013 από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου και έχει πάρει μέρος τα τελευταία χρόνια και σε άλλα ιστορικά συνέδρια που οργανώθηκαν στη Λευκωσία.

Επέλεξε να κατεβεί στις ευρωεκλογές με το «Παναθηναϊκό Κίνημα». Τους λόγους τους εξηγεί ο ίδιος στη συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο, όπου αναφέρεται και στην «παράγκα» που ζει και βασιλεύει στη σύγχρονη Ελλάδα. Μπορείτε να την δείτε εδώ:

http://www.paoabroad.com/index.php/interviews/324-alexandros-kitroeff-panki

 

Είναι μια ενδιαφέρουσα υποψηφιότητα, που θα ταράξει τα νερά της κοινότητας των ιστορικών στην Ελλάδα και πιθανόν να σοκάρει κάποιους που αντίθετα είναι έτοιμοι να δεχθούν την υποψηφιότητα ή την εκλογή του κ. Θεόδωρου Ζαγοράκη ή του κ. Γιώργου Ανατολάκη ή τα δημαρχιακά όνειρα στον Πειραιά του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη ή όλες τις υποψηφιότητες «σοβαρών» και «επωνύμων», που παρελαύνουν εκτυφλωτικά και σε αυτές τις εκλογές από τις λίστες των «μεγάλων» και «σοβαρών» ελληνικών κομμάτων.

Εμείς από την πλευρά μας, αφού ακόμη δεν έχουμε «Παναθηναϊκό κίνημα» στην Κύπρο, ευχόμαστε στον συνάδελφο και φίλο, Αλέξανδρο Κιτροέφ, καλή επιτυχία!

Advertisement

Σχολιάστε..

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s