Κυπριακές ποδοσφαιρικές & πολιτικές κερκίδες

Στις 27 Μαρτίου 2014 στην τηλεόραση του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου (ΡΙΚ) προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ «Οι κερκίδες της πολιτικής», σε έρευνα και παρουσίαση του δημοσιογράφου Ντίνου Φοινικαρίδη. Μιλούν για τις ιστορικές και κοινωνικές σχέσεις του ποδοσφαίρου και της πολιτικής στην Κύπρο οι Χρύσανθος Χρυσάνθου, Αντρέας Παναγιώτου, Πέτρος Παπαπολυβίου, Χρήστος Κασημέρης και Γιώργος Μελετίου.

Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ, ειδικά για τις ποδοσφαιρικές διασπάσεις του 1948 και τη γενικότερη ιστορία του ποδοσφαίρου στην Κύπρο. Μπορείτε να το δείτε εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=w1-_9-WHJME

Advertisement

3 thoughts on “Κυπριακές ποδοσφαιρικές & πολιτικές κερκίδες

  1. Το ντοκιμαντέρ αναφέρει με λεπτομέρεια τις συνθήκες ίδρυσης της Ομόνοιας. Αλλά δεν αναφέρει τις συνθήκες ίδρυσης του πρώτο “αριστερού” σωματείου, της Νέας Σαλαμίνας (ούτε καν αναφέρει ότι ιδρύθηκε από τους αθλητές που έδιωξε ο ΓΣΕ, των οποίων τα ονόματα αναφέρονται προηγουμένως). Ακόμη, δεν αναφέρονται λεπτομέρειες για την ίδρυση της Αλκής και του Ορφέα. Και υπάρχουν αρκετά να ειπωθούν και για αυτά…

  2. Επίσης, δεν αναφέρεται καθόλου η ίδρυση της ομοσπονδίας ΠΑΟΚ ένα χρόνο προηγούμενως, Η οποία διαλύθηκε το 1948 στην προσπάθεια, μάλλον, των δεξιών σωματείων να συσπειρωθούν μπροστά στον “κίνδυνο” των νέων, αριστερών σωματείων. Στην ΠΑΟΚ άνηκαν μεταξύ άλλων η Ανόρθωση, η ΕΠΑ και ο ΠΟΛ.

  3. Ακόμη δεν καταλαβαίνω γιατί παρουσιάζεται η κερκίδα της ΑΕΛ. Η ΑΕΛ έμεινε αμέτοχη. Είναι ακομάτιστο σωματείο. Την εντύπωση ότι είναι αριστερή την δίνει η ύπαρξη του δεξιού Απόλλωνα…

Σχολιάστε..

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s