Έβδομο συνέδριο για την Ακανθού

Πραγματοποιείται το Σάββατο, 11 Μαΐου 2013 στο Πανεπιστήμιο Κύπρου (Αίθουσα Τελετών, Καλλιπόλεως 75) το Έβδομο συνέδριο για την Ακανθού, με τίτλο “Ακανθού: Ιστορική αναδρομή – Λαογραφικά Στιγμιότυπα – Αγώνας επιβίωσης”. Το οργανώνουν ο Δήμος Ακανθούς, το Προσφυγικό Σωματείο “Η Ακανθού” και η Σχολική Εφορεία Ακανθούς.

Το συνέδριο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του αρχιπλοιάρχου Ανδρέα Ιωαννίδη, τέως διοικητή Ναυτικού, που έχασε τη ζωή του στη φονική έκρηξη στη Ναυτική Βάση στο Μαρί, στις 11 Ιουλίου 2011. Θα τιμηθούν από τον Δήμο Ακανθούς η γυναίκα του, Μαρία Κελίρη – Ιωαννίδη (Ακαθιώτισσα), και οι γονείς του, Νίκος και Λουκία. Ο πλοίαρχος Α. Ιωαννίδης ήταν ίσως ο μόνος μη Ακαθιώτης που παρακολούθησε και τα έξι συνέδρια για την Ακανθού. Στο συνέδριο θα προβληθεί οπτικογραφημένη η παρέμβασή του στο Έκτο συνέδριο για την Ακανθού, στις 30 Απριλίου 2011.

Για το πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου πατήστε εδώ: Πρόγραμμα της Εκδήλωσης

Advertisement

2 thoughts on “Έβδομο συνέδριο για την Ακανθού

  1. Τα συγχαρητήρια και τα εύγε ανήκουν στους οργανωτές του συνεδρίου: Στον Δήμο Ακανθούς και στο Προσφυγικό Σωματείο “Η Ακανθού”. Η Ακανθού είναι η μοναδική κατεχόμενη κωμόπολη που από το 2001 έχει κάνει εφτά συνέδρια και έχει εκδώσει τα Πρακτικά όλων των συνεδρίων σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα (έξι τόμοι μέχρι τώρα). Από αυτούς που έφυγαν στο μεταξύ από τη ζωή στην προσφυγιά, έχοντας βοηθήσει πολύ στην οργάνωση των συνεδρίων, ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στον φιλόλογο Κυριάκο Πλησή και στον βαρύτονο – μουσικολόγο Πιερή Ζαρμά.

Σχολιάστε..

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s