Ευαισθητοποιούμαι και “Αγκαλιάζω”

Τρεις πολίτες της Λευκωσίας, η Ελένη Γιωρκάτζη, η Έρικα Βασιλείου και ο συνάδελφος στο Τμήμα Αγγλικών Σπουδών Γιώργος Φλώρος, ίδρυσαν πρόσφατα την φιλανθρωπική εταιρεία υποστήριξης οικογενειών και ατόμων «Αγκαλιάζω». Στόχος της οργάνωσης  είναι η υποστήριξη σε μεμονωμένα άτομα και ολόκληρες οικογένειες που δυσπραγούν, όσον αφορά τις καθημερινές τους ανάγκες σε σίτιση.

Πρώτη δράση αποτελεί η δημιουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου για δωρεάν προσφορά τροφίμων σε δικαιούχους που θα επιλέγονται μετά από σχετική αίτηση και εξέταση της οικονομικής τους κατάστασης. Το Παντοπωλείο έχει ήδη στηθεί σε δύο καταστήματα που παραχώρησε στο «Αγκαλιάζω» ο Δήμος Λευκωσίας μέσα στην αγορά του παλιού Δημαρχείου. Οι προμήθειες σε τρόφιμα έχουν αρχίσει να καταφθάνουν από εισαγωγείς, εταιρείες και άτομα που ήδη στηρίζουν τις προσπάθειες και ήδη άρχισε η υποστήριξη περίπου 10 οικογενειών.

Άλλες δράσεις περιλαμβάνουν την υποστήριξη διάφορων άλλων συμπολιτών που έχουν αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες σίτισης, και σύντομα θα τοποθετηθούν ειδικά κοντέινερ συλλογής τροφίμων σε εισόδους υπεραγορών, έτσι ώστε οι πολίτες να μπορούν να συνεισφέρουν σε τρόφιμα κατά τη διάρκεια των αγορών τους. Οι δράσεις σύντομα θα επεκταθούν με διαρκείς εράνους και συλλογή τροφίμων σε επιλεγμένα σημεία, καθώς στόχος είναι η βιώσιμη υποστήριξη δυσπραγούντων σε βάθος χρόνου, και όχι αποσπασματικά ή μόνο κατά τη διάρκεια των γιορτών. Είναι πολύ σημαντική η καλλιέργεια πνεύματος πραγματικής κοινωνικής αλληλεγγύης.

Στο πλευρό του «Αγκαλιάζω» έχουν ήδη σταθεί πολλοί: Ο μεγαλύτερος υποστηρικτής είναι ο Δήμος Λευκωσίας, ενώ σημαντική  υποστήριξη προσφέρει και το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Οι ιδρυτές ζητούν από όλους μας να στηρίξουν το “Αγκαλιάζω” και τους δυσπραγούντες συμπολίτες μας.  Προς το παρόν, και με στόχο τη δημιουργία δικτύου ενημέρωσης, παρακαλούνται όσοι από τους αναγνώστες του blog έχουν λογαριασμό στο facebook, να επισκεφθούν και να δώσουν ένα LIKE στη σελίδα του «Αγκαλιάζω»:

http://www.facebook.com/pages/%CE%91%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%AC%CE%B6%CF%89/436049106485085

Εκεί θα βρείτε και έντυπο εγγραφής εθελοντή.

Τηλέφωνο του “Αγκαλιάζω”: 22-797-022. Άνθρωποί του θα βρίσκονται καθημερινά στο Παντοπωλείο, στο Παλιό Δημαρχείο από τις 11.00 πμ – 1.00 μμ.

Advertisement

Σχολιάστε..

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s