80 χρόνια από τον θάνατο του Δημήτρη Πιερράκου

Συμπληρώθηκαν σήμερα, 18 Νοεμβρίου, 80 χρόνια από τον θάνατο στον ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940 μιας μεγάλης δόξας του Παναθηναϊκού αλλά και της Ανόρθωσης Αμμοχώστου, του Δημήτρη (Μίμη) Πιερράκου, γνωστού στην εποχή του ως “Μπρακ”. Ο Πιερράκος σκοτώθηκε στις 18 Νοεμβρίου 1940, μόλις 20 μέρες ύστερα από τις 28 Οκτωβρίου, στο χωριό Διποταμιά στο Πόγραδετς, στη Βόρεια Ήπειρο. Υπηρετούσε ως ασυρματιστής στον ελληνικό στρατό.

Τιμώντας τα 80 χρόνια από τον θάνατο του Πιερράκου η “Ανόρθωση” Αμμοχώστου ανήρτησε σήμερα στην επίσημη ιστοσελίδα της παλιότερο άρθρο μου, που είχα δημοσιεύσει στο “Περί Ιστορίας”, για τη μεγάλη αυτή μορφή του προπολεμικού ελληνικού ποδοσφαίρου. Θυμίζουμε ότι ο Πιερράκος είχε πρωταγωνιστήσει και στο θρυλικό “ματς της οκτάρας” εις βάρος ομάδας του Πειραιά, ενώ στην Ανόρθωση, κατά το 1933-1936, που βρέθηκε στην Κύπρο, ήταν παίκτης και προπονητής.

Συμπληρώνοντας αυτό το μικρό μνημόσυνο δημοσιεύω για πρώτη φορά μια σπάνια φωτογραφία από την προσωπική μου συλλογή φωτογραφιών. Ο Πιερράκος, όπως εικάζω, είναι ο τρίτος ποδοσφαιριστής από αριστερά. Είναι λίγο πριν αρχίσει το ματς Ανόρθωση – Ολυμπιακός Λευκωσίας, την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 1933, που έληξε με 3-1 υπέρ της Ανόρθωσης στο γήπεδο της Αμμοχώστου. Δυστυχώς τα πρόσωπα δεν φαίνονται καθαρά, σε αντίθεση με τις παραδοσιακές στολές των δύο ιστορικών κυπριακών ομάδων.

Advertisement

One thought on “80 χρόνια από τον θάνατο του Δημήτρη Πιερράκου

  1. Pingback: 80 χρόνια από τον θάνατο του Δημήτρη Πιερράκου — Περί Ιστορίας – Mare Nostrum

Σχολιάστε..

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s