Εκπαιδευτική εκδρομή του 2020 στη Θράκη και στην Κωνσταντινούπολη. Το πρώτο πρόγραμμα

Για έκτη χρονιά οργανώνεται, στις 12 με 19 Ιουνίου 2019, η εκδρομή των προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών φοιτητών (και παλαιών αποφοίτων) του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου στην Ελλάδα. Έχουν προηγηθεί οι εκδρομές στη Θεσσαλονίκη και στη Δυτική Μακεδονία, τον Ιούνιο του 2014, στην Κρήτη, τον Ιούνιο του 2015, στα Γιάννενα, τον Ιούνιο του 2016, στην Πελοπόννησο και στην Αθήνα, τον Ιούνιο του 2018 και στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, τον περσινό Ιούνιο.

Όπως κάθε χρόνο, η εκδρομή περιλαμβάνει επίσκεψη σε αντίστοιχο Τμήμα ελληνικού πανεπιστημίου, τη συνάντηση με το ακαδημαϊκό προσωπικό και τους μεταπτυχιακούς φοιτητές της Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, και την επίσκεψη σε μνημεία, ιστορικούς χώρους, μουσεία και αξιοθέατα του μητροπολιτικού ελληνικού χώρου.

Φέτος, όπως το χρωστάμε, θα επισκεφθούμε τη Θράκη και την Κωνσταντινούπολη, και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, στην Κομοτηνή. Και η φετινή εκδρομή θα είναι οκταήμερη (επτά διανυκτερεύσεις). Ακολουθεί ένα πρώτο πρόχειρο πρόγραμμα, χωρίς να είναι ούτε το πλήρες, ούτε το τελικό ως προς τις επισκέψεις ανά ημέρα. Σίγουρα, στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται τρεις διανυκτερεύσεις στην Κωνσταντινούπολη και οι υπόλοιπες τέσσερις σε πόλεις της Θράκης.

Η μεγάλη φετινή διαφοροποίηση λόγω των απαιτήσεων των «ιδιαιτερατζήδων» αποφοίτων μας που έχουν μαθητές που δίνουν εξετάσεις είναι να μετακινηθεί η εκδρομή μια βδομάδα αργότερα, προς τα μέσα Ιουνίου, δηλαδή από τις 12 μέχρι 19 Ιουνίου 2020.

Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί αργότερα. Σε πολύ γενικές γραμμές είναι ως εξής:

12 Ιουνίου 2019

Αναχώρηση με τις πρώτες πρωινές πτήσεις (ή τις πτήσεις της προηγούμενης ημέρας) από τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου για τη Θεσσαλονίκη. Άφιξη στο Αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης και αναχώρηση για την Αλεξανδρούπολη όπου η πρώτη διανυκτέρευση με το λεωφορείο γύρω στις 10.00 το πρωί, με ενδιάμεσο σταθμό στην Καβάλα.

13 – 16 Ιουνίου

Κωνσταντινούπολη (τρεις διανυκτερεύσεις)

16 Ιουνίου

Κωνσταντινούπολη – Αδριανούπολη – Ορεστιάδα (διανυκτέρευση), Τριεθνές

17 – 18 Ιουνίου,

Δύο διανυκτερεύσεις στη Ξάνθη. Επίσκεψη στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, στην Κομοτηνή, στο Πόρτο Λάγος, στο Αυξέντιο και στα Πομακοχώρια

19 Ιουνίου, Παρασκευή

Αναχώρηση με τις απογευματινές / βραδινές πτήσεις για τη Λάρνακα.

Υπεύθυνος εκδρομής και συνοδός: Πέτρος Παπαπολυβίου

Για δηλώσεις συμμετοχής:Ιωάννα Αλεξάνδρου: joanalex93@gmail.com

Για περισσότερες πληροφορίες: Π. Παπαπολυβίου ppplb@ucy.ac.cy

 

Επειδή υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον φέτος θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας για πενήντα (50) άτομα, για αυτό παρακαλείσθε οι ενδιαφερόμενοι/ες να δηλώσετε τη συμμετοχή σας. Όπως κάθε χρόνο, τα αεροπορικά εισιτήρια κλείνονται μεμονωμένα από τους συμμετέχοντες / συμμετέχουσες.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και φοιτητές/τριες και από άλλα τμήματα της Φιλοσοφικής Σχολής που έχουν παρακολουθήσει μαθήματα της Νεότερης ή Σύγχρονης Ιστορίας ή και παλιοί απόφοιτοι του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας και βεβαίως όσοι / όσες πήραν μέρος σε προηγούμενη εκδρομή.

Η φωτογραφία από την περσινή εκδρομή. Στα ερείπια της Βασιλικής του Αγίου Αχιλλείου, στις Πρέσπες.

Και μια φωτογραφία από την Κρήτη, τον Ιούνιο του 2015. Στο κοινοπολιτειακό στρατιωτικό κοιμητήριο στη Σούδα, μπροστά σε τάφους Κυπρίων στρατιωτών του “Κυπριακού Συντάγματος” του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου

Advertisement

Σχολιάστε..

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s