Παρουσίαση βιβλίου, διάλεξη για τον Ιερώνυμο Μυριανθέα και μικρή χριστουγεννιάτικη γιορτή. Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου σας προσκαλεί στην τελευταία διάλεξη της χρονιάς των επιστημονικών συναντήσεων (Colloquium) χειμερινού εξαμήνου 2018 – 2019, την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018, στις 7.30 το βράδυ, στην Αίθουσα Α019, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, στην Καλλιπόλεως 75, Λευκωσία.

Στην εκδήλωση ο Πέτρος Παπαπολυβίου θα παρουσιάσει το βιβλίο του Κωστή Κοκκινόφτα, Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Μυριανθέας (1838-1898), Λευκωσία 2018 και θα ακολουθήσει διάλεξη του Κ. Κοκκινόφτα, ερευνητή στο Κέντρο Μελετών Ιεράς Μονής Κύκκου, με θέμα: «Οι πολιτικές καταβολές και το συγγραφικό έργο του Ιερωνύμου Μυριανθέως». Το βιβλίο για τον Μυριανθέα θα διατίθεται σε ειδική τιμή.

Μετά το τέλος της επιστημονικής συνάντησης θα ακολουθήσει μια μικρή χριστουγεννιάτικη γιορτή με κρασί και ποτό, «σε λελογισμένη ποσότητα», για να αποχαιρετήσουμε τη χρονιά που φεύγει. Στους προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές και φοιτήτριες καθώς και στους παλιούς μας απόφοιτους που θα παραστούν, θα μοιραστούν κυπριακά βιβλία, ανάμεσά τους και ορισμένα δυσεύρετα, προσφορά μελών και φίλων του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Στη συνάντηση θα ανακοινωθεί η ημερομηνία και ο τόπος διεξαγωγής του επόμενου «Κοινού Κυπρίων» αλλά και ο προορισμός και ο χρόνος της εκπαιδευτικής εκδρομής στην Ελλάδα, τον Ιούνιο.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό,

Στη φωτογραφία, από το αφιερωματικό τεύχος του περιοδικού The National Geographic του 1928 για την Κύπρο, τρία χαμόγελα από τις Πλάτρες, το καλοκαίρι του 1928

Advertisement

Σχολιάστε..

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s