Εκδήλωση για τους αγνοούμενους της Άσσιας, Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Πήρα από έναν καλό φίλο από την Άσσια, μιαν κοινότητα με την οποία με συνδέουν παιδικές μνήμες και στενοί  δεσμοί, το παρακάτω Δελτίο Τύπου της Κοινότητας Άσσιας για την εκδήλωση που οργανώνεται τη Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017, γύρω στις 6.30 μμ στον περίβολο του ναού του Αγίου Σπυρίδωνος, στη Λευκωσία. Οι δεκάδες αγνοούμενοι της Άσσιας ήρθαν ξανά στην επικαιρότητα, με τραγικό τρόπο, ύστερα από τις πρόσφατες πληροφορίες ότι τα οστά των μαζικά εκτελεσθέντων στο Ορνίθι, εβδομήντα αμάχων Ελλήνων Κυπρίων, μεταφέρθηκαν σε κατοπινό χρόνο και εξαφανίστηκαν σε σκυβαλότοπο στα κατεχόμενα για να μη μείνει κανένα ίχνος από ένα από τα αγριότερα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε ο τουρκικός στρατός τον Αύγουστο του 1974.

Δελτίο Τύπου Κοινότητας Άσσιας

“Το Κοινοτικό Συμβούλιο Άσσιας και η κοινότητα Άσσιας, γενέτειρα του Αγίου Σπυρίδωνος,  σας καλεί τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 5:00 μμ στον Εσπερινό του Αγίου Σπυρίδωνα, στην ομώνυμη εκκλησία δίπλα από τον Αστυνομικό Σταθμό Λυκαβηττού στη Λευκωσία. Του Εσπερινού θα προΐσταται η Α. Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος.

Μετά τον Εσπερινό, και  με την ευκαιρία της  Διεθνούς Μέρας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (10 Δεκεμβρίου),  θα πραγματοποιηθεί ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας με κεριά για τις ψυχές των 97 εκτελεσθέντων και αγνοουμένων της Άσσιας και των 29 κατοίκων γειτονικών κοινοτήτων που επίσης συνελήφθηκαν στην Άσσια και δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ από τον τουρκικό στρατό το 1974. Η εκδήλωση είναι ανοικτή σε όσους επιθυμούν να υποστηρίξουν τον αγώνα για διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων μας.

Η κοινότητα της Άσσιας δεν ξεχνά τα εγκλήματα πολέμου της Τουρκίας σε βάρος των πολιτών της και διεκδικεί τα αναφαίρετα δικαιώματα των θυμάτων και των οικογενειών τους. Απαιτεί σεβασμό στο χειρισμό του θέματος των αγνοουμένων από όλους όσοι εμπλέκονται στο μεγάλο αυτό πρόβλημα και ζητά πειστικές απαντήσεις για τις διαδικασίες που ακολουθούνται προς διακρίβωση της τύχης καθενός από αυτούς. Ταυτόχρονα, καλεί τις αρμόδιες αρχές να προβούν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς επίλυση του προβλήματος με σεβασμό στο δράμα και την αξιοπρέπεια των συγγενών τους.

Την εκδήλωση στηρίζουν όλα τα οργανωμένα σύνολα της Άσσιας.”‘

Για τους αγνοούμενους της Άσσιας περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Συνδέσμου “Η Άσσια”, στο assia.org.cy

Η φωτογραφία, από την ανάλογη εκδήλωση του 2014

 

Advertisement

Σχολιάστε..

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s