Από τα νέα των αποφοίτων μας. Ο π. Παναγιώτης Ελπιδοφόρου

Πριν από τρία χρόνια, τον Ιούνιο του 2014, αποφοίτησαν από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου 25 περίπου φοιτητές και φοιτήτριες. Είχα γράψει τότε στο «Περί Ιστορίας»:

«Ήταν μια πολύ καλή φουρνιά αποφοίτων η φετινή: Κάποιοι από αυτούς θα συνεχίσουν από τον Σεπτέμβριο στο μεταπτυχιακά προγράμματα στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, άλλοι επέλεξαν άλλα πανεπιστήμια για το μεταπτυχιακό τους, και σχεδόν όλοι θα ψάξουν εργασία μέσα στις σημερινές αντίξοες συνθήκες για έναν νέο πτυχιούχο φιλόλογο. Εύχομαι σε όλους και όλες, Καλή δύναμη και κάθε καλό. Ιδιαίτερες ευχές σε αυτούς που συνδεθήκαμε – για διάφορους λόγους – περισσότερο: στους τρεις Παναγιώτηδες, στην «Αφροδίτη» και στη Σκεύη, στις τρεις Παφίτισσες, στην Ελένη, «που ήθελε περισσότερη κοινωνική ιστορία», στην Ειρήνη που θα αποφοιτήσει σε ένα από τα επόμενα εξάμηνα. Να μην χαθούμε, τέκνα…»

Τρία χρόνια από τότε, από εκείνα τα εξαιρετικά παιδιά, μια ιδιαίτερα δεμένη ομάδα, κάποιοι συνεχίζουν ή έχουν ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές τους σπουδές, στο Τμήμα μας ή αλλού, ενώ κάποιοι άλλοι ακολούθησαν άλλους δρόμους. Και όπως είχαμε προβλέψει, «σχεδόν όλοι ψάχνουν εργασία μέσα στις σημερινές αντίξοες συνθήκες για έναν νέο πτυχιούχο φιλόλογο»… Όλων, όπως και των παλιότερων ή των κατοπινών από το 2014, μαθαίνουμε με χαρά τα νέα τους ή τους ξαναβλέπουμε με ακόμη μεγαλύτερη χαρά.

Ένας από τη «σειρά του 2014», ο Παναγιώτης Ελπιδοφόρου, ο ένας από τους  «τρεις Παναγιώτηδες» του έτους του, επέλεξε ενσυνειδήτως να ακολουθήσει τον δρόμο της ιεροσύνης. Τον καμαρώσαμε, πριν από μερικές βδομάδες, στη χειροτονία του σε ιερέα, που έγινε σε ναό της Λεμεσού και είμαστε σίγουροι ότι η Μητρόπολη Λεμεσού απέκτησε έναν εξαίρετο, σεμνό, μορφωμένο νέο ιερέα.

Πάτερ Παναγιώτη, συγχαρητήρια και Άξιος!

Η φωτογραφία από τη χειροτονία του π. Παναγιώτη Ελπιδοφόρου σε ιερέα (Λεμεσός, 20 Μαΐου 2017). Ο παπαΠαναγιώτης μας, δεύτερος από δεξιά.

Advertisement

Σχολιάστε..

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s