Διάλεξη για τον Παγκύπριο Ελληνικό Σύνδεσμο Εθελοντών (Π.Ε.Σ.Ε.)

Την Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 1930, στις 6.30 το απόγευμα, στο Συνοδικό της Παλιάς Αρχιεπισκοπής, στη Λευκωσία, θα γίνει η διάλεξη του Λευτέρη Αντωνίου, διδάκτορα του Πάντειου Πανεπιστημίου, συγγραφέα και κοινοτάρχη της κατεχόμενης κοινότητας Μάσαρη Μόρφου, με θέμα «Ο σκοπός της ίδρυσης, η δράση και ο ρόλος του Α΄ Παγκύπριου Ελληνικού Συνδέσμου Εθελοντών (Π.Ε.Σ.Ε), από 21.09.1930 έως 21.10.1931».

 

Τη διάλεξη θα χαιρετίσουν οι Δήμαρχοι των κατεχόμενων και όμορων Δήμων, Καραβά και Λαπήθου, Γιαννάκης Παπαϊωάννου και Νεοπτόλεμος Κότσαπας και ο πρόεδρος της κοινότητας Καμπιών, Ανδρέας Παπαϊωάννου. Μια πεντάλεπτη εισαγωγή στον κυπριακό εθελοντισμό και την ιστορία του Π.Ε.Σ.Ε. θα γίνει από μένα.

 

Το πρώτο συμβούλιο του Π.Ε.Σ.Ε. που συστάθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 1930 αποτελούσαν οι Ιωάννης Πηγασίου, Παναγιώτης Μαυρομιχάλης, Ευάγγελος Χατζηιωάννου, Θεοφάνης Τσαγγαρίδης, Κώστας Ζαχαριάδης και Χρήστος Κυπριανίδης. Ο σύνδεσμος είχε αξιόλογη δράση και διαλύθηκε από τις βρετανικές αποικιακές αρχές ύστερα από την οκτωβριανή εξέγερση του 1931.

 

Μετά τη διάλεξη, θα γίνουν τα εγκαίνια μικρής φωτογραφικής έκθεσης για τον ΠΕΣΕ. Τα εγκαίνια θα τελέσει ο πρέσβης της Ελλάδας στη Λευκωσία κ. Βασίλειος Παπαϊωάννου.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε την πρόσκληση για την εκδήλωση, εδώP.E.S.E.

Advertisement

Σχολιάστε..

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s