2ος Διαγωνισμός – Νόστος Κατεχομένων

Από το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 η Τράπεζα Alpha Bank αθλοθετεί με το ποσό των 2.000 ευρώ το βραβείο Νόστος Κατεχομένων για την πολύ καλή γνώση σε θέματα ιστορίας, αρχαιολογίας και γεωγραφίας των περιοχών της κατεχόμενης Κύπρου.

Για τον σκοπό αυτό, η ειδική επιτροπή που συστάθηκε για την οργάνωση του σχετικού διαγωνισμού και επιλογή του νικητή / νικήτριας, με πρόεδρο τον αναπλ. καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Πέτρο Παπαπολυβίου, προκηρύσσει για τη Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014, στις 9.30 π.μ. τον Δεύτερο Ετήσιο Διαγωνισμό Τράπεζας Alpha Bank – Νόστος Κατεχομένων.

Στον διαγωνισμό μπορούν να πάρουν μέρος όλοι οι προπτυχιακοί φοιτητές/τριες όλων των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Κύπρου (και αυτοί που πρόκειται να αποφοιτήσουν τον Ιούνιο του 2014). Ο διαγωνισμός έχει τη μορφή τεστ γνώσεων και θα περιλαμβάνει 100 ερωτήσεις «κλειστού τύπου» (πολλαπλών επιλογών, αντιστοίχισης, επιλογής σωστού – λάθους και μονολεκτικών απαντήσεων). Οι ερωτήσεις θα πρέπει να απαντηθούν εντός μιάμιση ώρας (9.30-11.00).

Ο διαγωνισμός αποτελεί ένα τεστ βασικών (και απαραίτητων) γνώσεων και όχι μια αυστηρή ακαδημαϊκή εξέταση, για αυτό η επιτροπή αποφεύγει να συστήσει ειδική βιβλιογραφία. Όσοι, πάντως, ενδιαφέρονται για ειδικότερη και περαιτέρω μελέτη, μια πλούσια βιβλιογραφία για την κατεχόμενη κυπριακή γη υπάρχει στο πρόσφατο βιβλίο της Επιτροπής Κατεχομένων Δήμων Κύπρου,  Κατεχόμενες πόλεις, εκτοπισμένοι Δήμοι Κυπριακής Δημοκρατίας. Σύντομη Ιστορική Ανασκόπηση, Λευκωσία 2012, σσ. 220-222.

Καλούνται οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Κύπρου που επιθυμούν να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στον λειτουργό του Πανεπιστημίου Κύπρου, Κωνσταντίνο Μ. Σαββίδη, Γραφείο Πανεπιστημιακής Ανάπτυξης στο email: udo@ucy.ac.cyμέχρι και τη Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2014. Για πληροφορίες στο τηλέφωνο: 22-895205.

 

Advertisement

Σχολιάστε..

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s