Ένας Καραβιώτης Ηγούμενος στην αγιορείτικη Μονή Γρηγορίου

Πριν μερικές βδομάδες, στις 20 Φεβρουαρίου 2014, εκλέχθηκε νέος Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Γρηγορίου του Αγίου Όρους ο Χριστοφόρος Γρηγοριάτης, κατά κόσμον Σταύρος Μιχαήλ Πηγασίου.

Ο νέος ηγούμενος γεννήθηκε το 1957 στον Καραβά της επαρχίας Κερύνειας. Ήταν μαθητής του Γυμνασίου Λαπήθου για πέντε χρόνια, από το 1969 μέχρι το 1974. Η τουρκική εισβολή και η προσφυγιά τον βρήκε μαθητή της Πέμπτης Γυμνασίου. Σπούδασε στο Χημικό στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από όπου το 1981 εντάχθηκε στην αδελφότητα της Μονής Γρηγορίου, στον Άθωνα. Ο αδελφός του, π. Μιχαήλ Πηγασίου, είναι ιερέας στον Άγιο Νικόλαο Έγκωμης.

Ο π. Χριστοφόρος διαδέχθηκε στην ηγουμενία της Μονής Γρηγορίου τον π. Γεώργιο Καψάνη, μια από τις πιο σημαντικές σύγχρονες αγιορείτικες μορφές. Στη Μονή Γρηγορίου ανήκει ακόμη ένας παλαιός μαθητής του Γυμνασίου Λαπήθου, ο π. Βαρνάβας Γρηγοριάτης, κατά κόσμο Παντελεήμων Φραντζής, από τη Μύρτου, απόφοιτος του Γυμνασίου της Λαπήθου του 1973

Συγχαίρουμε από καρδιάς τον Καραβιώτη π. Χριστοφόρο Γρηγοριάτη, παλαιό φίλο των μαθητικών χρόνων, και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του.

Advertisement

Σχολιάστε..

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s