Το μυθιστόρημα του Γιάννη Καλπούζου στη Λευκωσία και στη Λάρνακα

Το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, το βιβλιοπωλείο Rivergate Centre  και οι εκδόσεις Μεταίχμιο, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος
του Γιάννη Καλπούζου, «Ουρανόπετρα. Η δωδέκατη γενιά», την Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013, στις 7:30 μ.μ., στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, στην Παλιά Πανεπιστημιούπολη (Καλλιπόλεως 75, αίθουσα ΕΒ 107) στη Λευκωσία.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Παντελής Βουτουρής, καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας και πρόεδρος του Τμήματος Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου, ο Πέτρος Παπαπολυβίου,  αναπληρωτής καθηγητής Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας Πανεπιστημίου Κύπρου, ο φιλόλογος-λογοτέχνης Κώστας Λυμπουρής και ο συγγραφέας.

 

Την Παρασκευή 31 Μαΐου 2013, στις 8 μ.μ. στη Λάρνακα η παρουσίαση οργανώνεται από τον Δήμο Λάρνακας και τα βιβλιοπωλεία Πάργα, στο Πνευματικό Κέντρο του ιερού ναού Αγίου Λαζάρου Λάρνακας. Θα απευθύνει χαιρετισμό ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Ν. Λουρουτζιάτης. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Ιάκωβος Μιχαηλίδης, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ο Πέτρος Παπαπολυβίου και ο συγγραφέας.

 

Το μυθιστόρημα διαδραματίζεται, κυρίως, στην Κύπρο των πρώτων δεκαετιών της Αγγλοκρατίας. Σε προβολή βίντεο κατά τη διάρκεια των δύο βιβλιοπαρουσιάσεων, αποσπάσματα από το βιβλίο διαβάζουν οι ηθοποιοί Άγγελος Αντωνόπουλος, Κώστας Βουτσάς,  Στράτος Τζώρτζογλου.

Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

 

Διαβάστε αποσπάσματα από το βιβλίο ΕΔΩ.

Advertisement

Σχολιάστε..

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s