Ημέρα ενημέρωσης για τον Αυτισμό

Αύριο, 2 Απριλίου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό. Με αυτή την ευκαιρία, διεξάγεται, από τον «Σύνδεσμο για Άτομα με Αυτισμό Κύπρου» η Παγκύπρια εκστρατεία ενημέρωσης και οικονομικής ενίσχυσης του Συνδέσμου (2 μέχρι 6 Απριλίου 2013). Για πληροφορίες και συμμετοχή εθελοντών: τηλ. 25343461.

 

Με αυτή την αφορμή, δημοσιεύω ένα απόσπασμα από σημερινό μήνυμα μιας φίλης, που το αδελφάκι της είναι άτομο με αυτισμό. Για να μην ξεχνάμε ότι, ειδικά σε αυτές τις δύσκολες μέρες, η ενίσχυση των απλών πολιτών στις εθελοντικές φιλανθρωπικές οργανώσεις και συνδέσμους είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία.

 

«(…) Ο αδελφός μου έχει χιούμορ, ξέρει να χαμογελά και φυσικά να αγκαλιάζει. Όπως δεν ξέρει κανένας άλλος να αγκαλιάζει. Με αληθινή αγάπη. Χωρίς υποκρισία. Όπως ακριβώς ξέρουν όλα αυτά τα παιδιά, τα οποία μεγαλώνουν, αισθάνονται και φοβούνται, όπως όλοι μας. Αν κάποιοι ψάχνουν για θαύματα, μπορούν να κοιτάξουν αυτά τα παιδιά. Γιατί παρά την απόρριψη και τον πόνο που βιώνουν καθημερινά, κρατούν και δίνουν μόνο την αγάπη. Αυτό είναι το θαύμα. Το ίδιο θαύμα που δίνει δύναμη και αισιοδοξία στους ανθρώπους που υποφέρουν από καρκίνο ή από άλλες ασθένειες.

Στις 2 Απριλίου είναι η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΥΤΙΣΜΟΥ. Στις 11 π.μ. θα «γιορτάσουμε» τη μέρα αυτή έξω από τη Βουλή. Θα προσπαθήσουμε, για ακόμη μια φορά, να υπενθυμίσουμε στους «μεγάλους» ότι και αυτά τα παιδιά έχουν ανθρώπινα δικαιώματα. Ότι την ώρα που κάποιοι πλουτίζουν παράνομα, για να περιφέρουν τα κουφάρια τους μέσα σε κολλαριστά κουστούμια, κάποιοι άνθρωποι, οι γονείς αυτών των παιδιών και όσοι λίγοι έχουν ακόμη καρδιά, δίνουν μάχες για να μαζέψουν λίγες δεκάρες για να λειτουργούν τα κέντρα αυτισμού ή άλλα ειδικά σχολεία. Το όμορφα και αγγελικά πλασμένο κράτος μας, φρόντισε αυτά τα παιδιά να περνούν τον χρόνο τους σε ειδικά σχολεία μέχρι την ηλικία των 20-21. Η επιφάνεια της συνείδησης όσων παίρνουν αποφάσεις παραμένει, πάνω από τον σάπιο βούρκο, ήρεμη. Για τα παιδιά αυτά και τις οικογένειές τους, όμως, παραμονεύει ένα μεγαλύτερο χάος.

Αν δείτε κάποια κτίρια να φωτίζονται μπλε μην απορήσετε. Είναι το μπλε του αυτισμού. Μπλε, όπως τον ουρανό και τη θάλασσα. Μπλε όπως το άπειρο, την απελπισία, το όνειρο και την ελπίδα. Όπως την αυτιστική καθημερινότητα. (…)»

Advertisement

Σχολιάστε..

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s